Передплата 2024 «Добра кухня»

Із фронту Тіша й Тоша перебралися до Харкова

Приручені кабанчики жили у бліндажі, тепер мешкають у вольєрі

Тіша й Тоша вже освоїлися на новому місці.
Тіша й Тоша вже освоїлися на новому місці.

Розпочався новий етап у житті двох диких кабанчиків, які донедавна були підопічними українських воїнів з 92-ї бригади. Їх переселили у харківський «Екопарк». Хлопці у камуфляжі неохоче прощалися із цими смугастиками, бо за кілька місяців спільного життя з ними здружилися…

Про веприків Тішу і Тошу, їхні кумедні приго­ди ми розповідали в одному з недавніх випус­ків «Живого куточка». Мініатюрних диких сви­нок українські бійці наприкінці зими знайшли неподалік своєї позиції, в очереті - побачи­ли їх вночі через тепловізор. Швидше за все, під час російських обстрілів їхня мама-кабани­ха загинула. Налякані безпомічні малюки, які за­плуталися у високій траві, навряд чи вижили б наодинці. Маму їм замінив український воїн із позивним Santik. Він годував сиріт молоком, у бліндажі облаштував їм ложе для відпочинку, ку­пав їх у душі, виводив на прогулянку. Тіша і Тоша так прив’язалися до свого наставника, що ходи­ли за ним по п’ятах. Вилазили до нього на по­льові нари, спали в його обіймах. А ще — при­тискалися до землі і завмирали, коли чули його команду «Лягай!». Ці підсвинки розвеселяли Santika та його побратимів і тим, що влаштову­вали між собою «гладіаторські» поєдинки…

Кумедні відеоісторії про окопне життя кабан­чиків набирали мільйони переглядів у соцмере­жах, отримували позитивні відгуки. Але настав час прощатися. Кабанчики підросли, ставали все більш самостійними. Утримувати їх у бойо­вому підрозділі стало неможливим: війна має свої закони, свої обмеження. Тож новою домів­кою Тіші й Тоші став притулок для тварин у Хар­кові. Там для новоселів обладнали спеціальний вольєр.

На новому місці кабанчики будуть у цілковитій безпеці. Перед будівництвом вольєру територію обстежити сапери — щоб не було вибухонебез­печних предметів. Поблизу будують бомбосхо­вище. Сховатися там на випадок повітряної три­воги зможуть і тварини.

До веприків зараз навідується багато цивіль­них харків'ян. Але, думається, з особливою при­ємністю вони зустрінуть Santika і його побра­тимів, які обов’язково прийдуть у гості до своїх вихованців під час фронтових відпусток.

Схожі новини