Передплата 2024 ВЗ

Щоб рясно родила суниця

Ягідне господарство у селі Колісниківка Кобеляцької громади засноване 2018 року. Воно спеціалізуєть­ся на вирощуванні лохини (чорниці високорослої) і суниці садової

Ідейним натхненником та інвесто­ром став Олексій Тимощук. А втілив проєкт у життя Ігор Філоненко.

Починали із 25 соток та придбаних 4-х тисяч саджанців лохини інві­тро. Наступного року заклали невелику плантацію суниці садової.

Тепер її вирощують на грядці з агроволокном. За словами ґаздів, так збільшу­ється врожайність та при­швидшується дозрівання плодів.

Ігор Філоненко дає пора­ди, як отримати якісний уро­жай суниці наступного року.

Велике значення має тер­мін посадки. На власному до­свіді переконався, що опти­мальні терміни – 1-15 серпня. Коли робити це в жовтні, то одержите лише 20 відсотків від можливого врожаю. Хоча чималу роль відіграють і по­годні умови, підживлення, по­лив тощо.

Друга порада: не розмі­щуйте суницю після картоплі, помідорів, перцю та інших пасльонових, адже всі ці куль­тури хворіють на фітофтороз. Натомість ідеально підходять ділянки, де росли цибуля, часник, жито, ячмінь, овес.

Третє правило – якісна розсада. При її купівлі пан Ігор радить звертати увагу на кореневу систему, а не на листя. Бо зелені пластинки відростуть швидко, а от із по­шкодженою підземною части­ною нічого не вдасться вдіяти.

Дотримуючись згаданих вимог, матимете високі вро­жаї.

Схожі новини