Передплата 2024 «Добрий господар»

Хліб «Чорнобаївський» – символ перемог

Чоловік розробив новий сорт хліба на честь військо­вих подій у селищі Чорнобаївці

Киянин Андрій Пивовар уже впродовж 15 років пече бездріжджовий крафтовий хліб. У мирний час постачав свою продукцію по всій Україні. А з першого дня війни свіжі паляниці, булочки та круасани відправляє нашим воїнам.

Недавно ж чоловік розробив новий сорт хліба на честь військо­вих подій у селищі Чорнобаївці (передмісті Херсона), де ЗСУ понад деcять разів завдавали ракетних та артилерійських ударів по позиціях рашист­ських загарбників. Втрати останніх обчислюються десят­ками одиниць техніки й сотня­ми – особового складу.

Читайте також: Сценарій для голлівудський фільмів: рашист потрапляє в часову петлю в Чорнобаївці і... помирає

«Символізм цього хліба по­лягає в тому, що чорнослив – то обвуглені орки, що зали­шилися у землі, білий льон – іскри від української артилерії, а мускатний горіх – порох», – пише пан Андрій на своїй сто­рінці у Фейсбуці.

Фото з архіву Андрія Пивовара.
Фото з архіву Андрія Пивовара.

Він зазначає, що не тримає свій рецепт у секреті та гото­вий поділитися ним з усіма охочими.

Зараз ентузіаст випікає продукт першої необхідності для тероборони та двох київ­ських шпиталів. Робити це до­помагають йому волонтери, які досі не мали спеціальних навичок. Один із них – Воло­димир – проектував згадану пекарню, його дружина Мари­на – текстильний дизайнер, ще одна працівниця Ірина – ланд­шафтний дизайнер. Така ко­манда за день видає «на-гора» близько 200 хлібин, вносячи свій посильний внесок у пере­могу.

Водночас команда виготов­ляє смаколики для наших за­хисників – булочки, рогалики, круасани. Щоб і на передовій лінії їм було смачно, як у рідної неньки.

«Ми поборемо ворога, і я знову пектиму хліб. Для лю­дей, які люблять життя, нена­видять війну й хочуть миру», – каже киянин.

Читайте також: “Маю намір створити музичну групу — маленький джаз-бенд”

Схожі новини