Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Кожен має дбати про наших захисників»

Медична сестра Христина Бігуняк зібрала на потреби армії 35 тисяч гривень

Операційній медичній сестричці з Дрогобицької лікарні Христині Бігуняк лише 20 років, але щирості душі і щедрості у ній стільки, що вистачає на багатьох. З перших днів війни Христина та її рідні без вагань взялися допомагати нашим захисникам – печуть хліб і булочки. Але дівчина довго думала, що має зробити, щоб від себе особисто допомогти армії. Великих статків ще не заробила, але розуміла, що треба віддати хоч невелику суму на потреби армії.

- До війни у вільний час я займалася весільними кенді-барами, - розповіла журналістці «ВЗ» Христина. – Купувала свого часу за доволі високими цінами багато різних рецептів, які використовувала у мирний час для себе і для продажу. Коли почалася війна, переді мною постало питання: а чим я особисто зможу допомогти? От мені прийшла така ідея: якщо ці рецепти у мене є, можливо, хтось би також захотів і собі їх мати. Вирішила запропонувати рецепти людям, які також цікавляться ексклюзивною випічкою. Вартості рецепта не встановлювала – просила скидати, хто скільки може.

Фото зі соцмереж.
Фото зі соцмереж.

- Які суми люди скидали?

- Хто мав таку можливість, переказував і 500 гривень, хтось – 200. Були перекази навіть з-за кордону - з Італії, Грузії. За першим разом я зібрала 20 тисяч гривень, які перерахувала на потреби ЗСУ.

- Але ж це не єдина сума, яку ти вже перерахувала?

- Так, недавно побачила, що волонтер Ірина Головкевич з іншими волонтерами хочуть викупити оптику для наших захисників. І я кинула у соцмережі знову таке повідомлення про збір коштів в обмін на рецепти. І буквально за кілька днів зібрала 15 тисяч, які передала на придбання цієї оптики. Але не лише на оптику пішли усі зібрані кошти. У нас люди роблять «тушкованки», тож я закупила м’ясо для цього. А ще крупи та інші продукти, які були конче потрібні.

- Кажеш, що твоя родина випікає булочки…

- Так, ми частину свіжої випічки віддаємо на потреби тимчасово переміщених людей, а частину надсилаємо нашому війську. А на Великдень для хлопців будемо робити домашню ковбасу. За цей пункт відповідальний мій тато. У нашій родині кожен займається доброчинністю, робимо те, що вміємо. Не чекаємо, що хтось буде за нас щось робити, бо кожен з нас має дбати про нашу армію і наближати день нашої перемоги.

Читайте також: «Олександр знімає ці відео для розрядки»

Схожі новини