Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Робить новорічні іграшки, щоб вилікувати свою донечку

Таких оригінальних іграшок на ялинку не знайдете у жодному магазині

Майстриня з Тернополя Вікторія Антоляк виготовляє їх із вовни. На новорічних кульках «оживають» засніжені пейзажі та герої зимових казок, символи прийдешнього року та ангелики. На таку творчість жінку надихнула донечка.

Маленькій Ані п’ять рочків. Вона від народження бореться за своє життя. А з нею – і вся її сім’я: тато, мама і старший братик. У дівчинки – дитячий цере­бральний параліч. Аби Аня мала можливість рухати­ся та розвиватися, рідні докладають неймовірних зу­силь. Реабілітація таких діток дуже дорога. І Вікторія знайшла захоплення, яке допомагає втілити донеч­чині мрії.

Усе почалося з майстер-класу, на який запросили мам діток з особливими потребами. Вікторії робота з овечою вовною сподобалася.

Новорічні кульки Вікторії Антоляк; Вікторія творить красу, аби донечка була здорова і щаслива.
Новорічні кульки Вікторії Антоляк; Вікторія творить красу, аби донечка була здорова і щаслива.

– Вона тепла і приємна на дотик. Працюючи з вов­ною, я відпочиваю. Робота копітка і дозволяє відво­ліктися від усіх проблем. А ще приносить задоволен­ня, – каже жінка.

Перші свої іграшки роздаровувала. Але коли ви­никла потреба придбати для Ані вертикалізатор, аби дівчинка могла займатися, стоячи у ньому, мама ви­ставила свої роботи на продаж. Відгукнулися рідні, друзі Вікторії. Згодом їй на сторінку у Фейсбуці по­чали писати незнайомі люди з різних міст та облас­тей з проханням створити і на їхню ялинку таку красу. Так іграшки Вікторії Антоляк розлетілися по Україні, а в Ані з’явився такий потрібний пристрій.

Читайте також: Із підручних матеріалів – казкові прикраси

Схожі новини