Передплата 2025 «Добра кухня»

«Жодного разу не спускалися колеса велосипеда, чотири рази випив пива, з'їв мільйон хотдогів»

Французький журналіст Себастьян Гобер подолав шлях від Львова до Брюсселя на велосипеді, щоб зібрати кошти для ЗСУ

Фото з приватного архіву Себастьяна Гобера.
Фото з приватного архіву Себастьяна Гобера.

Французький журналіст та волонтер Себастьян Гобер подолав шлях від Львова до Брюсселя на велосипеді, щоб зібрати кошти на потреби ЗСУ. Француз назбирав уже 315 тисяч гривень, на рахунок надійшли кошти від 170 іноземців. Кошти перекажуть для потреб батальйону, де воює французький доброволець Джонатан — близький товариш Себастьяна Гобера.

За 25 днів своєї подорожі Гобер подолав понад 2136 кілометрів, двічі зупинився на перепочинок у польському Щецині та німецькому Берліні. Його шлях на двоколісному пролягав через Україну, Польщу, Німеччину, Нідерланди та Бельгію.

«Подорож велосипедом зі Львова до Брюсселя була легкою, — каже француз. — Жодного разу не спускалися колеса велосипеда, чотири рази випив пива, випалив двадцять цигарок, зʼїв «незліченну кількість смаколиків» та «мільйон хот-догів».

Себастьян Гобер працює в Україні з 2011 року, веде свій канал на YouTube. Був кореспондентом Radio France Internationale, Libération, Ouest France, Le Monde Diplomatique, Mediapart, La Tribune de Genève, La Libre Belgique, RTS, RTBF…

У Львівській міській раді «ВЗ» повідомили, що біля Ратуші традиційно не проводжали французького велосипедиста у благодійну подорож до Брюсселю, бо… не знали про це.

Нагадаємо, в Україні поширена практика, коли велосипедисти з благодійною місією вирушають у подорож до Європи, аби допомогти фронту, чи колегам, які через війну залишилися без даху над головою. У вересні 2022 року працівник «Укрзалізниці» Олександр Красноштан вирушив на велосипеді з Києва до Берліна. Так чоловік підтримував залізничників, які постраждали внаслідок війни, та сім'ям загиблих співробітників компанії.