Передплата 2024 «Добра кухня»

Залишається прийти в Раду у пеньюарі...

Як одягаються в Раду народні обраниці та скільки коштують їх луки

Останнім часом парламентський дрес-код дещо змінився, став, м’яко кажучи, невимушений. Швидше за все, це пов’язано з тим, що парламент значно помолодшав і молоді депутатки хочуть справити на колег особливе враження. А, може, усе значно простіше: деяким обранцям банально бракує смаку?

Наприклад, народна депутатка від «Слуги народу» Леся Забуранна з'явилася у сесійній залі в обтислій сукні з леопардовим принтом. Користувачі соціальних мереж висміяли її образ.

«Нагадайте цій пані, що вона на роботі!», «Леопард? Ви не те зняли… Напевно там ще є лосини. Як можна прийти в Раду у такому?», «Леопард знову в моді?», «Ні, і не тому що я не люблю повних. А тому, що цей одяг не для її форм і не для цього місця роботи».

Та це не єдиний випадок, коли депутати з’являються у дещо відвертих та непритаманних для стін парламенту луках. Нещодавно «Слуга народу» Ірина Аллахвердієва прийшла у Раду у відверто сексуальному вбранні. Нардеп одягнула шкіряну спідницю і кофтинку з глибоким декольте з гіпюру з-під якої виднівся чорний бюстгальтер. Доповнила народна обраниця образ яскравим макіяжем та червоною помадою. Такий прикид більш гармонійно підходив би для відвідування нічного клубу, а не Верховної Ради.

Фото з сайту Апостроф
Фото з сайту Апостроф

Нардепка від «Батьківщини» Альона Шкрум полюбляє міні-спідниці. Але користувачі соціальних мереж недооцінили відвертий образ.

«Дівиця у парламент за сексом прийшла?», «Безсмачно», — пишуть у коментарях до фото, яке опублікував фотокор Ян Доброносов.

Фото Як Доброносов
Фото Як Доброносов

Як відзначає в інтерв’ю НВ Юлія Юдіна, експертка-консультант по світському, діловому та протокольного етикету, дуже багато народних обранців порушують не тільки протокольний дрес-код (більш жорсткий), навіть діловий.

«У нас немає розуміння, коли можна і потрібно надягати національний костюм, коли можемо піти у брючному костюмі, а коли — зобов'язані бути тільки у жакеті з спідницею. Історія з голими плечима, відвертим декольте, зайвими прикрасами — це у наших народних депутатів переважні порушення», — каже експертка.

Не гребують депутати й дорогими брендовими вбраннями. Журналісти підловили Наталю Королевську від ОПЖЗ у сукні від Fendi, вартість якої майже 90 тисяч гривень.

Фото із сайту Апостроф
Фото із сайту Апостроф

Депутатка від партії «Слуга народу» Вікторія Кінзбурська прийшла в Раду з сумкою від відомого бренду Prada, вартістю 62 776 гривень.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Депутатка «Слуги народу» Оксана Дмитрієва прийшла не тільки у культовому піджаку Balmain, вартість якого майже дві тисячі євро. На ніжках у неї черевички Le Silla за 21 512 гривень.

Фото Анна Стешенко
Фото Анна Стешенко

Та не лише жінки-депутати вихваляються брендовими речима. Нардеп від «Слуги народу» і глава Комітету податкової, митної та фінансової політики Данило Гетманцев прийшов до парламенту в краватці Gucci за трохи більше як 4 тисячі гривень, а Жан Беленюк користується дорогим гаманцем французького бренду Louis Vuitton. Вартість оригінального такого аксесуара становить 1250 доларів, або близько 31 тисячі гривень.

Схожі новини