Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як під час коронавірусних обмежень зловити літо за хвіст?

Щоб зекономити на турах, треба обирати авіавиліт з Києва, а не зі Львова

За менш ніж два тижні стартує оксамитовий сезон. На багатьох популярних курортах, зокрема у Туреччині, відпочинковий сезон триває до кінця жовтня. На Адріатиці купатися у морі можна до середини вересня. Цього року, зрозуміло, морський відпочинок в оксамитовий сезон буде не таким, як завжди. Через коронавірус і високий попит відпочивальників «гарячих турів» майже не буде. А ціни на відпочинок на популярних курортах Туреччини і Єгипту не кожному по кишені. Про це повідомила для «ВЗ» власниця турагенції «Поїхали з нами» Оксана Гутник.

«Цього року туристичний сезон змістився, — каже пані Оксана. — Традицій­но до Туреччини їдуть з кінця квіт­ня, а цього року через карантин перші туристи поїхали туди лише з липня. Тому зараз багато людей хочуть поїхати на море. На сер­пень-вересень вільних місць уже немає, на жовтень ще є. Нара­зі про жовтень ще ніхто серйоз­но не говорить, бо не знають, яка буде ситуація з другою хвилею коронавірусу. А ось цьогорічний вересень — активний відпочинко­вий сезон, а не оксамитовий».

За словами Оксани Гутник, че­рез великий попит ціни на тури знижуватись не будуть, як це за­звичай буває в оксамитовий се­зон. «Ціни на тури будуть висо­кими, особливо з авіавильотом зі Львова, — продовжує розмову власниця турагенції. — Причина — на популярні курорти з міста Лева вилітає небагато повітряних су­ден, а охочих багато. Тому „гаря­чих турів“ з виїздом зі Львова не варто очікувати. Принаймні у ве­ресні. Знижки та „гарячих турів“ можна очікувати з вильотом із Ки­єва, бо там багато чартерів».

Популярні напрямки оксами­тового сезону — Туреччина та Єгипет. Вересень — гарний пе­ріод для відпочинку у Єгипті, там не спекотно і добре прогрі­те море. Кошторис за тижневий відпочинок на Анталійському узбережжі Туреччини стартує від 498 євро (на двох у чотири­зірковому готелі). «П'ятірки» до­рожчі — від 563 євро.

У чотиризірковому готе­лі Єгипту можна відпочити за 676 доларів на тиждень, за двох — на системі «Все включено». П’ятизірковий готель обійдеть­ся від 760 доларів. Якщо броню­вати тур не тепер, а на початку вересня, ціни будуть трохи вищі.

«Цьогоріч Туреччина і Єги­пет будуть найпопулярніши­ми напрямками в оксамитовий сезон, бо тут не вимагають від гостей тестів на коронавірус та обсервацій, — продовжує роз­мову Оксана Гутник. — Болга­рія теж потішила тим, що не по­трібно жодних тестів — ні туди, ні у зворотному напрямку. Але відпочинковий сезон у Болга­рії триває максимум до середи­ни вересня. З червоної зони для українців вийшли ОАЕ».

Схожі новини