Передплата 2024 «Добрий господар»

Ангелотворення, старенький трамвай та візит до нічної Ратуші

Уже п’ятий рік поспіль «Кредобанк» є генеральним партнером фестивалю «Ніч у Львові»

Ось уже вкотре відгримів традиційний фестиваль «Ніч у Львові-2019», який уже став однією з візитних карток культурної столиці Галичини. Упродовж трьох днів усі охочі львів’яни та гості міста безкоштовно відвідували музеї, галереї, які працювали до пізньої ночі. «Фішка» цьогорічної ночі — проєкт «Ангелотворення», який курирував відомий музикант та арт-менеджер Павло Гудімов. Уже п’ятий рік поспіль незмінним генеральним партнером фестивалю є «Кредобанк». За офіційною інформацією Львівської міської ради, екскурсії «Ночі у Львові» відвідало 15 тисяч осіб.

Як розповів «ВЗ» керівник прес-служби АТ «Кредо­банк» Віктор Гальчинський, цей проєкт для банку був за­вжди цікавим, адже він показує наше рідне місто з незвичного боку, відкриває локації, які рані­ше ніколи не відкривалися. Цьо­горічний фестиваль не є винят­ком. Традиційно головні події, до яких безпосередньо долучив­ся «Кредобанк», мали вільний вхід — «Ангелотворення», кінопо­кази в Парку культури і відпочин­ку і мені Богдана Хмельницького та історична екскурсія «Нетурис­тичний Львів».

Екскурсія «Нетуристич­ний Львів» на старому трам­ваї відбувалася вперше та мала справжній аншлаг — від охо­чих проїхатися на старенькому трамваї не було відбою. Марш­рут пролягав через площу Ри­нок, вул. Дорошенка-Коперни­ка, далі — по маршруту трамваю № 2 — вул. Коновальця. На цій вулиці пасажири трамваю ви­йшли і пішли милуватися істо­ричними віллами. Після цього трамвай їхав вулицями Котля­ревського, Левицького, Вітов­ського, площу Франка — до Ака­демії мистецтв. Там теж була зупинка, гості вирушили на ко­ротку пішохідну екскурсію, по­тім усі повернулися у «серце міста».

«Кредобанк» радо підтри­мує «Ніч у Львові», бо вважає це значною подією для міста. Адже проєкт має місію — відкривати маловідомі місця старовинно­го Львова, давати можливість потрапити туди, де у звичні дні потрапити важко або немож­ливо, відкрити для себе щось нове, — підкреслив Віктор Галь­чинський, що також є автором проєкту «Нетуристичний Львів». — Це можливість показати місто з трішки іншого боку, аби зро­зуміти, що його треба цінува­ти. Оскільки у 2019 році місто відзначає 125-річчя львівського трамвая, ми вирішили оживити «Нетуристичний Львів» та орга­нізувати мандрівку стареньким трамваєм. Ми відвідали ціка­ві вілли та колишній Ґданський парк (колишня назва парку «Піс­кові озера. Авт.), проїхали­ся повз старе трамвайне депо. До речі, до того, як у місті Лева з’явився трамвай, на місці най­старішого трамвайного депо України працювала крафтова пивоварня».

Організаторка фесту «Ніч у Львові», директорка «Центру Довженка» Марта Іванишин до­дала: «Відбувся п’ятнадцятий фестиваль „Ніч у Львові“. До того фест відбувався двічі на рік, але вже кілька років поспіль — раз на рік, лише у липні. При­ємно, що зі звичайної акції він переріс у повноцінний якісний традиційний фестиваль. У 2020 році фестиваль відбудеться 11−13 липня, його тема — „Світлотворення“. Щороку фестиваль відвідує багато львів’ян та гос­тей міста. Цього року вперше у дворику Ратуші відбувся проект „Ангелотворення“. Також безко­штовна екскурсія у кабінет місь­кого голови Львова цьогоріч від­бувалася упродовж трьох днів фестивалю».

Схожі новини