Передплата 2024 «Добрий господар»

Із обличчя — хоч воду пий!

Як повернути шкірі здоровий вигляд? Припиніть лягати спати, не знявши макіяжу, і почніть їсти… крес-салат

Розчаровані виглядом вашої шкіри? Асортимент косметичних засобів на прилавках магазинів збиває з пантелику? Не хвилюйтеся. Догляд за шкірою не є настільки складним та виснажливим заняттям, як вам здається. Ось кілька корисних порад, які допоможуть вам мати гарну і здорову шкіру.

  • «Навчіться більш ефективно справ­лятися із стресом. Надмірний і тривалий стрес не лише викликає патологічні змі­ни в організмі, а й залишає значний не­гативний відбиток на вашій шкірі», — на­гадують експерти інтернет-порталу New Skin Care 101.
  • Зведіть до мінімуму користування декоративною косметикою. Макіяж, осо­бливо з використанням пудри, забиває пори шкіри обличчя, створюючи ідеаль­ні умови для появи вугрів. Якщо ж акне у вас вже є, ситуація тільки погіршить­ся. Існує також невелика, однак реаль­на ймовірність того, що нанесення деко­ративної косметики на вугрі спричинить більш серйозні шкірні інфекції.
  • Допоки не повернете шкірі здорово­го вигляду, віддавайте перевагу легкому макіяжу або взагалі не користуйтеся де­коративною косметикою. Не намагайте­ся приховати проблеми за допомогою маскувального косметичного олівця або тонального крему.
  • Щодня очищайте шкіру від відмер­лих клітин. Найкраще — за допомогою скрабу, спеціально підібраного під ваш тип шкіри. Якщо вона у вас чутлива, спро­буйте засоби зі зволожувальними ком­понентами. За допомогою скрабів та ін­ших очищувальних засобів відкриєте та прочистите пори, а також видалите від­мерлі клітини шкіри. Регулярно викорис­товуючи очищувальні засоби, швидко по­мітите, що ваша шкіра знову випромінює здоров’я.
  • Ніколи не лягайте спати, не знявши макіяжу. Сон допомагає організму від­новитися після довгого дня. Зокрема під час сну відновлюється шкірний покрив.
  • Якщо у вас надмірно суха шкіра, яка постійно лущиться, аби не допустити за­биття пор і запобігти утворенню прищів та білих вугрів, регулярно використовуй­те очищувальні засоби. Ексфоліація (або пілінг) — це процес очищення шкіри від відмерлих клітин епідермісу та стимуля­ція появи нових, ефектом чого є кращий вигляд і стан шкіри.
  • Ніколи не носіть вологих шкарпеток чи рукавиць. Це може викликати появу тріщин і свербіння шкіри.
  • Використовуйте гіпоалергенні кре­ми і лосьйони без запаху. Косметика із запахом зазвичай містить ненатуральні складники, які можуть шкодити здоров’ю шкіри. Також уникайте лосьйонів, до складу яких входить спирт. Вони пересу­шують шкіру.
  • Якщо у вас потріскані обвітрені губи, змастіть їх бальзамом для губ домаш­нього виробництва. Вам знадобляться огірок, сметана і мед. Перетріть огірок до кашоподібного стану, змішайте з не­великою кількістю сметани та меду і по­кладіть цю суміш на губи приблизно на 15 хвилин. Змийте теплою водою і змастіть зволожені губи мигдальною олією.
  • Щодня споживайте достатню кіль­кість продуктів, які містять вітамін Н (біотин). Він є ключовим елементом, необ­хідним для підтримки здоров’я шкіри та забезпечує її природний блиск. Вітамін Н надає шкірі гарного вигляду, розгладжує зморшки. Найбільше біотину міститься у м’ясних продуктах (печінці, нирках), яєч­них жовтках, дріжджах, горіхах і насін­ні, лососі, молочних продуктах (молоці, сирі, йогуртах), авокадо, солодкій карто­плі та цвітній капусті. Споживання достатньої кількості віта­мінів покращить вигляд і здоров’я вашої шкіри.
  • Куштували коли-небудь водяний крес? Крес-салат допомагає звузити пори, зменшує набряклість і запален­ня шкіри обличчя. Якщо включите його у свій раціон, стан шкіри значно покра­щиться як ззовні, так і зсередини.
  • Уважно ознайомтеся з переліком ін­ґредієнтів, які містяться у ваших засобах з догляду за шкірою. Найкраще викорис­товувати продукцію з мінімальною кіль­кістю складників. Якщо у вас чутлива шкі­ра, серед великої кількості компонентів можуть бути так, які подразнюватимуть шкіру, внаслідок чого може з’явитися по­червоніння або інші негативні наслідки, наприклад, висип.
  • Щодня уявляйте, як виглядатиме ваша ідеальна шкіра. Це стимулювати­ме дотримуватися наших порад. До літа — менш як чотири місяці. Саме час поча­ти застосовувати новий підхід у догляді за шкірою!

Схожі новини