Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Послухати джаз... безкоштовно

Під час Alfa Jazz Fest працюватимуть пікнікові зони, де транслюватимуть головну сцену фестивалю.

Від п’ятниці, 23 червня, Львів знову перетвориться на Мекку для шанувальників джазу з усіх куточків Земної кулі. Однак квитки на Alfa Jazz Fest розлетілися як гарячі пиріжки ще у перші дні. Якщо ви не встигли придбати квитки в партер головної сцени, не варто хвилюватись, запевняють організатори.

Шостий рік поспіль на кілька днів західна столиця стає головним джазовим містом світу. Минулого року організатори фестивалю очікували прибуття 40 000 гостей. Але послухати хорошу музику зібралося майже вдвічі більше прихильників — 70 000 людей. Тих, кому квитків не вистачило, організатори запрошують у пікнікові зони, де на великих екранах можна побачити і почути всі концерти безкоштовно.

«Важливо максимально реалізувати потенціал пікнікової зони, оскільки кількість квитків на концерти у парку обмежена і багато шанувальників джазу не змогли придбати квитки,— пояснює виконавчий директор Alfa Jazz Fest Наталія Горбачевська. — Працюватимуть пікнікові зони у парку ім. Б. Хмельницького та на стадіоні «Юність».

Зона JazzPicnic на стадіоні стане однією з родзинок фестивалю. На маленьких гостей чекатимуть інтерактивні зони, майстер-класи та унікальна карусель. Дорослим буде цікаво на ярмарку українських виробників сувенірів, одягу, годинників, прикрас та косметики. Перекусити можна у продуктових лавках з фермерськими продуктами, ягодами та фруктами, карамеллю, шоколадом, горішками. Чи на фудкорті, де можна випити трав’яні чаї з карпатським медом, поласувати бургерами. Дві великі тентові конструкції захистять відвідувачів від дощу та сонця. Великий амфітеатр із еко-матеріалів для комфортного перегляду концертів на екрані. Перед трансляцією концертів о 18:00 на сцені JazzPicnic можна наживо почути концерти переможців фестивалю вуличної музики.

— З якої години працюють пікнікові зони?

— Найбільша пікнікова зона, Стадіон, з 14.00, а нижня (біля фонтана) — з 15.00. Ця пікнікова зона починає свою роботу кожен день фестивалю з кінопоказів. Джазові кінопокази раритетних відео і джазових фільмів вже стали традицією Alfa Jazz Fest. Один з корифеїв українського джазового руху Леонід Гольдштейн щороку готує нову добірку матеріалів зі своєї широкої колекції джазового відео і розповідає цікаві історії про музикантів. Кінопокази проходять у львівському Центральному парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького (вул. Болгарська, 4). Вхід вільний. Верхня пікнікова зона чекає гостей з 17.00. З 19.00 в усіх зонах будуть транслюватися концерти з головної сцени фестивалю.

Цього року, втім, як і завжди, організатори доклали неймовірних зусиль, щоб зібрати у Львові 23-27 червня найбільші імена у світі джазової музики на міжнародному музичному фестивалі Alfa Jazz Fest. Цей фестиваль недарма вважається одним з найважливіших заходів такого роду і масштабу просто неба у країнах Східної Європи. Джазмени світового класу традиційно виступатимуть на трьох майданчиках: на площі Ринок, у подвір’ї палацу Потоцьких і в парку культури. Мабуть, важко знайти кращий спосіб для львів’ян та гостей міста, щоб особисто познайомитися з деякими з найталановитіших джазових музикантів з усього світу, ніж Alfa Jazz.

Схожі новини