Передплата 2024 ВЗ

Вандали понищили капличку жертв Скнилівської трагедії

У ніч з 13 на 14 травня невідомі вандали залізли у капличку Всіх святих українського народу, яку в 2003 році збудували для вшанування пам'яті жертв Скнилівської трагедії.

Щонеділі рідні загиблих приходять помолитися за душі загиблих.

Як розповів журналісту "ВЗ" голова церковного комітету каплиці Іван Куц (під час трагедії втратив сина Андрія і доньку Зоряну), він прийшов до каплички приблизно о 9-й ранку і з жахом побачив, що скляні двері розбито. "Я зрозумів, що хтось заліз усередину. Скло розбили каменем від бруківки, хоча спочатку намагалися розбити ногою. Є відповідні сліди. Також розбили ліхтар та обрізали дроти від сигналізації", - розповів Іван Куц. Всередині варвари усе порозкидали, понищили. На перший погляд, нічого не пропало, тобто, зловмисники нічого не вкрали. Мабуть, шукали гроші, але гроші у цій каплиці ніколи не залишають. Можливо, не встигли щось винести, їх міг хтось злякати. Іван Куц, коли побачив, що наробили вандали, розплакався...

Очевидно, хтось з випадкових перехожих викликав поліцію. Спочатку приїхали патрульні поліцейські (203-й екіпаж), вони викликали слідчо-оперативну групу Залізничного райвідділу.

Оля Дудченко, яка втратила на Скнилові чоловіка Сергія і доньку Мар'яну, прийшла на відправу о десятій ранку. Коли побачила, що сталося, була шокована. "Капличка існує 14 років, - каже пані Оля, - Такого жахіття ніколи не було. І саме у День матері сталася така біда".

Пані Оля відзначає, що, на думку правоохоронців, це справа рук наркоманів. Жінка вірить, що зловмисників знайдуть і покарають. Тим паче, вони залишили відбитки пальців та краплі крові (вочевидь, порізалися розбитим склом).

Фото Олі Дудченко.

Схожі новини