Передплата 2024 «Добра кухня»

Стометрівка на підборах – за 15 секунд!

У Львові дівчата бігали на каблуках – щоб привернути увагу до проблеми раку грудей.

Кожній дівчині хоч раз у житті доводилось бігти на підборах, часто це трапляється через традиційні жіночі запізнення. Наприклад, за маршруткою... минулими вихідними близько півсотні дівчат пробігли 100 метрів у своїх улюблених туфлях... на підтримку акції проти раку грудей. другий рік поспіль журнал Cosmopolitan організовує “Забіг на підборах”. У рамках акції понад 60 учасниць здійснили забіг на 100 метрів на підборах не менше 9 см.

У наших планах не лише зробити акцію щорічною, а й додати до мапи “забігів” ще кілька міст”, - каже головний редактор “Cosmopolitan” Олександра Буринська.

Дівчата зізнаються, що біг на підборах давно мав би стати видом спорту, адже часом дівчина на височених шпильках за потреби пробіжить швидше, ніж наші футболісти. Як у справжніх спортсменок, у деяких учасниць вже з’явилися свої “лайфхаки”. Наприклад, минулорічна переможниця студентка Оксана Дем’янчук, щоб не загубити туфлі під час бігу, перемотала їх скотчем.

“Для мене це взуття дуже зручне, майже не знімаю. Але у повсякденному житті бігати на них не доводилось. Сьогодні мої туфлі трохи вищі за 10 см, однак зазвичай ношу 14 см. Маю вже 8-річний стаж на підборах, тому пробігти для мене не проблема”, - каже Оксана. Цього року вона поступилася перемогою двом дівчатам, пробігши дистанцію за 16,7 секунд.

Ольга Бабій здолала стометрівку за 15 секунд, відірвавшись від суперниці на 2,3 секунди.
Ольга Бабій здолала стометрівку за 15 секунд, відірвавшись від суперниці на 2,3 секунди.

А тріумфатором забігу стала Ольга Бабій, яка за 15 секунд подолала 100 метрів на підборах. «10 років тому я замалася легкою атлетикою. Зараз лише підтримую форму, але на підборах ніколи не бігала (сміється). Надаю перевагу спортивному стилю, тому побачити мене на підборах майже неможливо. Мені захотілось випробувати себе і, як на диво, удача мені усміхнулася. Чесно кажучи, свою перемогу я передчувала, була така собі жіноча “чуйка”, - тішиться Ольга.

Кожна учасниця забігів отримала подарунок від б’юті-партнера акції, а фіналістки кваліфікаційних забігів нагороджені косметичними подарунками і сертифікатами на шопінг у ТРЦ. А щоб дівчата не лише скупились, а й відпочили, для них організували дівочу вечірку в одному з львівських нічних клубів.

Наступний етап відбудеться в Одесі у ТРЦ City Center 20 серпня. А фіналістки Львова, Одеси та Києва позмагаються за головний приз у фінальному забігу в Києві у вересні. Переможниця, яка пробіжить дистанцію швидше за інших, отримає головний приз — 2 авіаквитки в Європу від компанії МАУ і наручний годинник Toy Watch!

Фото автора

Схожі новини