Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олена Мозгова: «Подивіться в очі тим, хто зараз на фронті, і співайте під «дудку» Крутого... Якщо зможете»

Українські виконавці без докору сумління взяли участь у пісенному конкурсі «Нова хвиля» у Криму.

Традиційний пісенний конкурс “Нова хвиля” цього року змінив прописку — організатори перенесли його з Юрмали до Криму. У цьому рішенні читається політичний підтекст. Здавалось би, для українських виконавців, які завжди брали участь у конкурсі, нова локація “Нової хвилі” - це вже табу на участь. І раптом з’являється інформація, що до окупованого Криму на цей фестиваль спокійно їдуть юні українські виконавці — киянка Анна Тринчер і столична група Smile (на фото). Це обурило багатьох українських діячів шоу-бізнесу.

Український продюсер Олена Мозгова шокована тим, що конкурсанти від України беруть участь у заході.

- Я і подумати не могла, що, по-перше, дитяча “Нова хвиля” буде. І буде у Криму. І Господь би з нею, але що там роблять учасники від України?! Те ж саме стосується і дорослого конкурсу у Сочі...

Я і досі не вважаю Ані Лорак найбільшим злом в Україні, ніяк не можу зрозуміти цю її тягу до московської тусні... Чи може я щось пропустила і війна з рашею закінчилась? Крим відпустили з міцних обіймів рашинськоі “педераціі”, на Донбасі мир та спокій, і взагалі не було нічого? - емоційно написала Олена Мозгова на ствоїй сторінці у соцмережах. - Скільки людей загинуло... Скільки скалічено... Скільки горя та сліз принесла та “педерація”, а вони їздять туди, ніби їм там медом намащено... І жодних сумлінь... Подивіться в очі тим, хто зараз на фронті, тим, хто у лікарнях, тим, хто втратив синів, батьків, братів, і потім скачіть та співайте під дудку Крутого&компані... Якщо зможете...

Дітей звинувачувати не можу, - розповіла журналісту “ВЗ” Олена Мозгова. - Вони ще не розуміють, що відбувається. Знаю, що одна із учасниць групи Smile — донька Андрія Пишного (голова правління Ощадбанку України. - Ред.). Вона відмовилася від участі у конкурсі і не поїхала. Дівчина розуміла, що їхати на анексовану територію не можна. Крим — це ж територія беззаконня. Не дай боже щось трапиться з дітьми. Захистити їх ніхто не зможе. Там не діють дипломатичні закони! Як могли батьки відпустити свою дитину на територію, яка нікому не підкоряється?! Її ніхто не визнав і ніколи не визнає, аж поки вона знову не повернеться під юрисдикцію України. Мабуть, і в голові тих батьків, і в серці - нема нічого. Як ці діти будуть виходити під українським прапором? Це - нонсенс! Знущання!

- Очевидно, не лише батьки, а й продюсери, які опікуються цими дітьми, повинні були розуміти, що не варто брати участь у цьому конкурсі?

- Думаю, продюсери розуміють, що роблять. Продюсерський центр “Парадіз”, вихованцями якого є ці діти, свідомо це робить.

- Сподіваюся, на дорослий конкурс наші представники вже не поїдуть?

- Поїдуть! Вадим Олійник з дуету «Дантес & Олійник» і гурт з Харкова The Pringlez. Росія вбиває наших хлопців на Сході, а вони будуть виходити під українським прапором і будуть співати. Як можна там співати взагалі?!

До речі, Вадим Олійник, про якого згадала пані Мозгова, родом з Буковини, яка дала українській естраді легендарного Назарія Яремчука, тут творив Володимир Івасюк, сходження на Олімп починали Софія Ротару, Василь Зінкевич, Павло Дворський... Невже хлопець не розуміє, що його участь у конкурсі на території країни-агресора - це, щонайменше, зрада пам’яті його легендарних попередників. Співатиме під “дудку” Крутого і його почту?!

P.S. Фінал “Дитячої “Нової хвилі” відбувся 13 серпня пізно ввечері, коли номер було підписано до друку.

Схожі новини