Передплата 2024 «Добра кухня»

На теренах Західної України діють «різники»

Цього тижня фрагменти людських тіл знайшли у Луцьку та Чернівцях

Не встигли люди оговтатися від шокуючої новини про знайдену на одній із вулиць Львова жіночу голову, як не менш жахливі новини почали надходити з інших областей Західної України. На чоловіче тіло без голови наткнувся на одній із вулиць Луцька випадковий перехожий...

Тіло — на вулиці, голова — на березі річки

На місце страшної знахідки вирушила слідчо-оперативна група міліції, експерти, кінолог зі службовим собакою. Біля обезголовленого тіла експерти побачили сліди волочіння та чіткі сліди взуття вбивці. Службовий собака взяв слід та потягнув слідчу групу за місто. Рухаючись за вухастим поводирем, міліціонери опинилися на околиці Луцька, на березі річки Конопельки. Там службовий собака знайшов у кущах два поліетиленові пакети. В одному з них побачили голову загиблого чоловіка, в другому — знаряддя вбивства: мотузку та сокиру зі слідами крові.

“Особа загиблого за базами даних МВС не ідентифікована, оскільки загиблий раніше до поля зору правоохоронців не потрапляв, — розповів на брифінгу начальник УМВСУ у Волинській області Петро Шпига. — На вигляд чоловікові — 45-50 років. За попередніми висновками, його смерть настала внаслідок механічної асфіксії, а вже згодом померлому відтяли голову”. Оскільки загиблий страшною смертю чоловік до кримінального світу не належав, оперативники міліції наразі відпрацьовують, перш за все, дві версії — вбивства через ревнощі та вбивства з метою наживи.

У сміттєвих баках — фрагменти жіночого тіла

Ще одну шокуючу знахідку виявили у Чернівцях. Там хтось викинув у два сміттєві баки, що стоять на розі вулиць Богдана Хмельницького та Головної, рештки жіночого тіла. Сміття з цих баків вивозять о 5-й годині ранку. Отож правоохоронці знають, що невідому вбили вночі.

Рештки жіночого тіла скерували на експертизу. Та поки що міліціонерам не вдалося встановити особу загиблої.

У зарізаного чоловіка вийняли серце й печінку?

Тим часом несподіваних обертів набула кримінальна історія щодо вбивства в Івано-Франківську двох чоловіків. Як повідомляв “ВЗ”, в одному з дворів Івано-Франківська минулого місяця знайшли розчленовані тіла двох чоловіків. Правоохоронцям вдалося встановити, що рештки тіл належали 35-річному та 27-річному жителям міста, які з жовтня цього року перебували у розшуку як зниклі безвісти.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що загиблі були друзями та проводили чимало часу у спільній компанії, що збиралася вечорами в помешканні 29-річного лікаря-стоматолога. Цього зубодера після виявлення трупів арештували за підозрою у навмисному вбивстві, яке лікар буцімто вчинив, бо приревнував обох чоловіків до своєї коханки.

Підозрюваний, повідомили згодом у секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Івано-Франківській області, зізнався у вчиненому. Він підтвердив, що вбив чоловіків через ревнощі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Проте з власних джерел “ВЗ” стало відомо, що під час подальших допитів стоматолог заперечив, що він вбивця. За словами арештованого, чоловіків позбавила життя... його коханка! А він лише допомагав співмешканці розчленувати тіла убитих.

Твердження стоматолога частково підтвердили батьки загиблих, які провели зустріч із журналістами. “Судмедексперти кажуть, що тіла були розчленовані дуже грамотно та акуратно. Їх різали точно по суглобах, — розповідала мати загиблого Антона Кучерака пані Лариса. — Коли я ходила до стоматолога шукати свого сина, він був надзвичайно спокійний. Натомість його співмешканка Юля дуже нервувала. Я знаю, що ця жінка вирізнялася жорстокістю. Навіть у її співмешканця на шиї є від неї ножовий шрам... Якщо вони вбили мого сина, а через місяць за аналогічною схемою й іншу людину, то я переконана, що наші сини були не першими жертвами”, — додала пані Лариса. Проте схоже на те, що слідчі з її висновками не погоджуються. Бо співмешканка стоматолога досі на волі.

Мати загиблого Ігоря Струтинського шокувала журналістів ще однією обставиною цієї жахливої справи. За словами жінки, з тіла її сина зникли серце та печінка! “Я упізнала сина по татуюванню на нозі, — розповіла пані Галина Струтинська. — Мені показали тільки ноги, бо, за словами слідчого, голова вже згнила. Він також сказав мені, що через невеличкий розріз на тілі убивця вирізав серце й печінку. Але у висновку про смерть написано, що причиною смерті є черепно-мозкова травма. Жодних даних про те, що пропали органи, немає”.

Батьки обох загиблих не вірять, що їхні сини загинули через ревнощі пияка. Занадто вже акуратно робили розрізи на тілі. Руками, що тремтять від алкоголю, такі розрізи навряд чи зробили б. “У мого сина, — додала пані Лариса, — у черевну порожнину була запхана якась пляшка. Чи не якісь це ритуали?..”.

Коли матеріал готувався до друку, надійшло повідомлення про розкриття вбивства чоловіка, обезголовлене тіло якого знайшли у Луцьку. Лише доба знадобилася волинським правоохоронцям для встановлення особи вбивці. Безжалісним різником виявилася... жінка.

Спочатку правоохоронці з’ясували, що вбито 55-річного інваліда другої групи, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Згодом з’ясувалося, що чоловіка задушила під час побутової сварки його 48-річна співмешканка. Жінку затримали, і вона, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВСУ у Волинській області, повністю визнала вину. Голову, розповіла, відтяла від тіла, щоб утопити її у річці і таким чином приховати злочин. Хтось із випадкових перехожих налякав жінку, і вона залишила голову та сокиру на березі, у кущах.

Схожі новини