Передплата 2024 «Добрий господар»

Краса по-львівськи

У Палаці мистецтв триває фестиваль «Дзеркало моди»

У Львівському Палаці мистецтв триває фестиваль краси «Дзеркало моди» (з 5 по 7 червня). На одному майданчику зібралися перукарі, візажисти, фахівці з манікюру та косметологи. Чого тут тільки нема! Лаки для нігтів на будь-який смак і... гаманець, асортимент кольорів — широченний! Косметичні засоби: шампуні, бальзами, скраби для обличчя та тіла, величезний вибір перукарських ножиць, фенів та інструментів для манікюру. На місці вам можуть зробити мехенді (розпис на тілі хною), наростити нігті, зробити модну зачіску... Журналіст «ВЗ» занурилась у модну індустрію.

У Палаці мистецтв як у вулику. Охочих придбати якусь косметичну новинку не бракує. Помітила серед клієнтів чимало молоді. Ось хто диктує моду! Косметичні засоби, представлені на фестивалі, — ексклюзивні. Таких «баночок» я не бачила у звичайних магазинах косметики. Чимало з них на трав’яній основі, тобто натуральні. Принаймні у цьому запевняють фахівці.

Цьогорічна мода вражає. У вічі впадає величезна довжина нігтів, яку нарощує собі сучасна молодь. Іноді такі нігті виглядають вульгарно. На цю тему я посперечалась з майстром манікюру Аліною Гавроніною. У жінки штучні нігті у стилі френч. «Таку екстремальну довжину і форму можуть дозволити собі хіба що інструктори з манікюру, — усміхається Аліна. — Для повсякденного життя слід обирати класичний варіант. Нігті мають бути меншої довжини, але ідеальної форми. Наприклад, французький манікюр пасуватиме до будь-якого вбрання».

Аліна Гавроніна каже, сучасні манікюрні засоби можуть допомогти людям, які мають певні проблеми, наприклад, гризуть нігті, у яких нігті травмовані. Великі нігті, за словами фахівця, не заважають їй одягати колготки та мити посуд...

Студентка Академії мистецтв Ірина розмальовує клієнтці руку... хною. Візерунок — стильний. Коштує така послуга 30 грн. Триматиметься художній шедевр близько трьох тижнів (перед купанням малюнок бажано змастити олією). Перед тим дівчина малювала... герб України. «Мистецтво мехенді прийшло до нас з Індії, — розповідає Ірина. — Навчитися малювати візерунки нескладно. Є спе­ціа­льні тюбики з хною. Традиційно хна коричневого кольору. Але буває й чорна, блакитна, червона»... На відміну від татую­вання, — такі малюнки цілком безпечні.

«До вибору до кольору» трафаретів, які у вигляді різних малюнків також можна наносити на тіло. Є тут квіточки, коти й інші орнаменти. Міла Коломієць з Києва займається індійською культурою. Жінка розповідає, з давніх-давен люди розмальовували тіло символами плодючості, багатства, які відганяли злих духів та оберігали від нечисті... «Ми у своїй роботі використовуємо лише природні косметичні засоби. Наприклад, кокосова олія. Її можна навіть їсти (усміхається. — Авт.). Нею добре зволожувати тіло. Вона корисна, заживляє рани (наприклад, сонячні опіки), добре підходить для засмаги»...

Косметолог Олена Барміна проводить процедури на обличчі клієнтки прямо посеред зали. Очищення, зволоження, ліфтинг... За її словами, найбільше її відвідувачі люблять масаж. Популярні альгінатні маски (вирішують одночасно безліч проблем зі шкірою). У цій галузі пані Олена працює двадцять років. “Через постійні стреси, — зазначає косметолог, — та у жінок, які довго працюють за комп’ютером, швидко старіє шкіра навколо очей”.

Зауважила на фестивалі чоловіків-перукарів. Денис Денов розповів про цьогорічні тенденції. За його словами, у моді знову довге волосся. Повітряні локони (без лаку). «Можна нанести на волосся пінку і скрутити його у пучок. Коли пінка висохне, волосся розпустити і розправити... Вийде чудова зачіска нашвидкуруч». За словами перукаря, модні як світлі кольори волосся, так і темні. Охочих стати блондинками щоразу стає більше...

З вибором шампунів дещо складніше. Почула від фахівців такий нехитрий секрет. Треба дивитися, аби одними із перших речовин у шампуні були лікарські трави. Наприклад, женьшень, імбир... «Якщо у складі шампуню перше місце займає лаурилсульфат натрію, такий засіб для волосся краще не купувати (цієї речовини має бути мінімум)». Побачила на фестивалі шампунь корейського виробника, який коштує 118 грн. У ньому 90% — лікарські трави. Щоби волосся виглядало бездоганно, не забудьте і про бальзам (шампунь без бальзаму діє на 50%).

Схожі новини