Передплата 2024 «Добра кухня»

Сніговий армагеддон покидає Україну. Та тепла ще не буде!

Синоптики Гідрометцентру обіцяють справжню весну... після 10 квітня

Нарешті приємна новина від небесної канцелярії. Березнева негода, яка шокувала жителів усієї України сильними снігопадами, заметеними дорогами, відступає. Снігопад побив столітній рекорд за інтенсивністю та кількістю опадів. Під час першої хвилі погодного армагеддону найбільше постраждали західні регіони, а під час другої — Київщина та центральні області країни. Дехто навіть говорив про кінець світу. У Києві за добу випало 40 мільйонів тонн снігу, висота снігового покрову — 50 сантиметрів (місячна норма). Понеділок, 25 березня, у Києві та області офіційно оголосили вихідним.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що погана погода позаду, найближчим часом сильних опадів не буде. Як розповіла “ВЗ” провідний синоптик Львівського обласного гідрометцентру Лариса Луцан, поступового покращення погоди варто чекати з 26 березня. За її словами, впевнена весна буде у другій декаді квітня, а з 1 по 9 квітня — дощі, плюсова температура. “На Західну Україну приходитимуть теплі повітряні маси з Середземного моря, — каже синоптик Луцан. — Небо буде то хмарним, то чистим. Температура повітря підвищуватиметься, але ще будуть невеличкі морози”.

Та в Українському гідрометцентрі дають трохи інші прогнози: довгоочікуваного потепління варто чекати у ніч з 29 на 30 березня. Холодне повітря зміститься з території України на схід. З 31 березня температура повітря зростатиме. Як сказав директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, 30-31 березня в Україну прийде теплий атмосферний фронт, який принесе незначні опади — дощ. Почнеться поступове підвищення температури. Загалом весь сніг в деяких регіонах повинен зійти до 10 квітня.

Як повідомляє gismeteo.ua, у вівторок, 26 березня, у Львівській області хмарно. Вночі невеличкий сніг. Температура повітря вночі — 4-7 градусів морозу, вдень — мінус 2-7. За народними прикметами, якщо 26 березня туман, то літо буде дощовим.

У середу, 27 березня, на Львівщині небо буде затягнуте хмарами, опадів не обіцяють, вранці невеличкий вітер. Температура повітря вночі — 3-6 градусів морозу, вдень — мінус 2-6. У четвер, 28 березня, у Львівській області невеличкий сніг, вранці вітер, на дорогах слизько. Температура повітря вночі — 2-4 градуси тепла, вдень — від нуля до мінус 3 градусів. У п’ятницю, 29 березня, на заході мінлива хмарність, весь день дощитиме. Вночі від мінус 3 до плюс 4, вдень — від мінус 1 до 3-5 градусів вище нуля.

Схожі новини