Передплата 2024 «Добрий господар»

Ціна двох життів – 50 тисяч євро

Таку суму необхідно зібрати вагітній жінці, аби врятувати і себе, і ненароджену доньку

Восени 32-річній львів’янці Мар’яні Калабай поставили невтішний діагноз — гострий лейкоз (рак крові). Від хіміотерапії жінка відмовилася, бо хоче зберегти життя маляті, яке носить під серцем. Недуга виснажує організм відважної жінки. Зате її дитя (УЗД показало, що це — дівчинка) розвивається нормально. Лікарі називають це дивом...

“ВЗ” уже писав про Мар’яну 1,5 місяця тому. Разом із чоловіком Михайлом жінка виховує двох діток — дочку Вікторію та сина Артурчика. Коли у Мар’яни виявили рак, чоловік, як і годиться справжньому мужчині, швидко зібрався з думками. Треба негайно діяти! “Світ не без добрих людей. Зберемо кошти, поїдемо на лікування за кордон, врятуємо і тебе, і дитинку!” — заспокоював кохану. Мар’яна зізнається: якби не Михайло, здалась би. Жінка за фахом — медик, знає, чим може закінчитися такий героїзм...

А лікарі продовжували наполягати: “Вагітність треба перервати!”. “Запитала, наскільки зростуть мої шанси, якщо зроб-лю аборт? Відповіли: “На 10%”. Вони взагалі бояться робити якісь прогнози”, — каже Мар’яна.

Гроші збирали “з миру по нитці” — у школі, де навчається старша донька подружжя Вікторія, у дитсадку, який відвідує малий Артурчик, по сусідах... Після того, як почали з’являтися публікації у пресі та телесюжети, на картковий рахунок почали надходити кошти. Однак згодом про чужу біду люди стали забувати. На операцію Мар’яні потрібно зібрати ще 40 тис. євро, на пологи — 5-10 тис. (ціна залежить від того, будуть це звичайні пологи чи кесарів розтин).

Спочатку жінка мала намір їхати в Італію. Потім вдалося домовитися з німецькими лікарями. Медики відмовилися від гонорару, завдяки чому вартість трансплантації кісткового мозку вдалося знизити на 60 тис. євро. У Німеччині на Мар’яну чекає група підтримки — сестра та бабуся. Синочок Артур також перебуватиме поруч з мамою, а влітку до них приєднається дочка Вікторія. В Україну жінка повернеться лише через півроку.

Їхати планує через два тижні. Зараз Мар’яна перебуває на 26-му тижні вагітності. Розроджувати її лікарі візьмуться тоді, коли плід буде важити два кілограми.

“На люди показуюсь рідко — на дорогах слизько, чоловік боїться, щоб не впала”, — каже Мар’яна. Михайло старається ні на крок не відходити від дружини. Для обох це вже другий шлюб. Познайомилися дев’ять років тому. Відтоді не розлучаються. Ось і зараз у Німеччину Мар’яну повезе її коханий. Але це буде можливим тільки тоді, якщо їм вдасться зібрати 45-50 тис. євро...

Якщо маєте бажання долучитися до порятунку двох життів, перерахувати кошти на лікування Мар’яни можна за цими реквізитами: ПриватБанк, МФО 305299, ЗКПО 14360570, р/р 29244825509100. Номер картки: 5211537322820973. Одержувач: Калабай Михайло Зіновійович. Зв’язатися з чоловіком Мар’яни можна за номером: (067) 795-29-09.

Схожі новини