Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Здоров’я на кінчику язика

Вчені переконані, що найкращі ліки – це добрі думки та слова

Стан здоров’я та життєві успіхи прямо залежать від того, що ми думаємо та говоримо. Такого висновку дійшов науковець та інженер Хамзя Кашаєв, який присвятив вивченню цієї теми понад 20 років. Про те, як позбуватися негативної енергетики та хвороб, він розповів читачам “ВЗ”.

— Люди погано живуть через те, що негативно мислять! — починає розмову Хамзя Кашаєв. — Ви навіть не здогадуєтеся, як швидко думки матеріалізуються. Вчені провели науковий експеримент на приматах й назвали висновок “Ефектом 100 мавп”. Тваринам давали їсти брудні плоди. Старі мавпи з цим змирилися, а молоді почали мити смаколики. Незабаром їхній приклад почали наслідували примати, які жили дуже далеко, тож не могли бачити своїх побратимів, тим більше, спілкуватися з ними. Отже, інформаційне поле поширюється на сотні кілометрів!

Благословенна Мати Марія, тобто Діва Марія (за віросповіданням пан Хамзя — мусульманин) закликала до “тотального контролю над думками”. Одного разу, дорогою на роботу, подивився на випадкову попутницю й подумав: “Яка ж вона повна!” Тільки-но зайшов до свого кабінету — вдарився ногою об стіл і пошкодив коліно... Переконаний, що це — результат моєї образливої думки. Жодна хвороба — не випадкова: слід лише проаналізувати, що саме її спричинило.

Автор книги “Таємне життя води” Масару Емото зробив фото структуризації води: вона змінює форму під впливом наших думок та слів. Наприклад, звичайна вода у келихах з написами “Дура” та “Дякую” кардинально відрізняється. Під впливом щасливої думки її структура нагадує діамант. А от під дією суму виник тьмяний, несиметричний, ніби незавершений кристал. Якщо пити воду, яка зарядилася енергетикою негативних слів та думок, людина її накопичуватиме й рано чи пізно це відіб’ється на стані її здоров’я, настрої, життєвих си­туаціях.

Алкоголь має здатність вбирати погану енергетику більше, ніж інша рідина. Саме тому небезпечно бенкетувати з недоброзичливцями. Якщо вони вам заздрять та бажають зла, негатив переходить у звеселяючий душу напій. Зважаючи на це, під час застіль люди часто врікають одне одного. Заздрість завжди “з’їдає” того, хто її породжує: з’являються хвороби, втрати, розлади в сім’ї.

Лікування також слід проводити через думки. Казати собі: “Я — здоровий, щасливий, успішний”, бажати власним клітинам одужання. Недаремно лікарі часто потерпають від тих самих недуг, від яких лікують — їхні думки весь час витають навколо захворювань. Варто навчитися мислити лише позитивно: як про себе, так і про інших людей.

— Слова мають не менше значення, ніж не висловлені вголос думки. Коли людина каже іншій щось образливе — втрачає свою енергетику. Численні дослідження показали, що вона відновлюється після молитви. Багато хто вважає, що лайливі слова, а особливо — матюки, допомагають “розрядитися” та позбутися стресу. Насправді людина, яка полюбляє нецензурщину, стає безсилою, часто хворіє. І не лише вона сама, а й оточення: особливо ті, кого вона “криє матом”. За міжнародною статистикою, українці та росіяни — найбільш хворобливі: недаремно, адже для багатьох лайливі слова — норма спілкування. Мати заважають організму опиратися вірусам, провокують застуди, а згодом — важкі невиліковні захворювання.

— Енергетична агресія, яку ми поширюємо з допомогою думок та слів, завжди повертається. Недаремно релігії радять: якщо людини біля вас немає — висловлюйтеся про неї так, ніби вона стоїть поряд. Коли “перемиваємо комусь кісточки”, його недоліки “оселяються” в нашому тілі. За які гріхи засуджуємо — в такі ж і впадаємо, каже церква.

— Ніколи не повідомляйте про свої наміри вголос. Як недоброзичливці, так і близькі вам люди мають багато думок, що мимоволі заважають вашим устремлінням.

— Не говоріть про стан свого здоров’я. Якщо розповідатимете, що вас непокоїть, — не вилізете з болячок ніколи.

— Найбільша кількість негативної енергетики осідає на волоссі та кінцівках. Недаремно практично в усіх релігіях перед молитвою існує обряд обмивання. Перше, що слід зробити, повернувшись додому, — вимити руки, ноги та волосся. Душ потрібно приймати щодня.

— Аби не заносити чужу енергетику до житла, для вулиці та дому потрібно мати окремі комплекти одягу.

— Якщо здорова людина вдягне вбрання хворої — її також може спіткати недуга. Так само вдача сильної, успішної особистості передається разом із вбранням: недаремно на Русі існував звичай дарувати щось з царського плеча.

— Тварини, особливо собаки та коні, добре відчувають енергетику людини та наміри, з якими вона прийшла. Саме тому в давнину у багатих маєтках гостям насамперед демонстрували стайню та чотирилапих друзів. Вони вміли розпізнавати людську сутність краще за будь-кого.

— Найбільше користі та задоволення несе домашня їжа. Для себе та сім’ї готують з любов’ю, бажаючи близьким людям здоров’я. Кухарі у закладах громадського харчування часто бувають втомленими, працюють “з-під палки”, тому якими б якісними не були продукти, вони не завжди приносять задоволення, можуть розпочатися розлади шлунка.

Схожі новини