Передплата 2024 «Добра кухня»

Павло Табаков стане Іродом, а Назар Савко – Жидом

На Різдво балет «Життя» презентує зірковий вертеп-мюзикл

З року в рік святкувати Різдво у Львові стає все цікавіше. Із особливих цьогорічних святкових забав — феєрична «Різдвяна містерія», яка у понеділок, 7 січня, п’ять годин поспіль (від 16.00 до 21.00) триватиме у центрі міста Лева — на площі біля пам’ятника Адамові Міцкевичу.

На «РІЗДВЯНІЙ МІСТЕРІЇ», за задумом організаторів, присутні своїм багатоголоссям повинні встановити рекорд на наймасовішу коляду. Відбудеться оригінальний різдвяний флеш-моб: публіці на площі, від малого до великого, роздадуть понад 1700 (!) дзвіночків — і запропонують усім миром задзеленчати так, щоб вигнати зі Львова усе зле і нечисте. У чарівну силу дзвонів українці вірили з давніх-давен.

Кульмінацією «Різдвяної містерії» у Львові стане презентація першого в Україні однойменного мюзиклу просто неба. Режисер-постановник дійства — керівник балету «Життя», заслужена артистка України Ірина Мазур — взяла за основу для сценарію львівські вертепи 1930-40-х років. Але осучаснила традиції — і «Різдвяна містерія» перетворилася на видовищне танцювально-театралізоване шоу. Завдяки хореографічному лібрето на очах у публіки оживе різдвяна шопка. Дивуватиме мюзикл і несподіваними зірковими перевтіленнями. У сучасному вертепі Павло Табаков зіграє Ірода, Наталка Карпа — чортицю, Лілія Ваврін — пастушка, Назар Савко — жида, Андрій Заліско — царя, а Олеся Киричук та Ірина Доля — ангелів.

- Коли мені запропонували роль Ірода, спершу здивувався, — зізнається «ВЗ» співак Павло Табаков. — Адже зазвичай режисери бачать мене в образі ангела.

Артисти балету «Життя», яким у зірковому мюзиклі-вертепі «Різдвяна містерія» дісталося найбільше ролей, змінюватимуть костюми понад десять разів.

- На переодягання в артистів буде не більше трьох хвилин, — розповідає «ВЗ» керівник балету «Життя» Ірина Мазур. — І все це на морозі. Але нам не звикати — ми загартовані!

Схожі новини