Передплата 2024 «Добра кухня»

Мама-«дюймовочка» має 1,24 м зросту!

Марія Копчак стала другою найменшою мамою в Україні – після Марії Українець...

Марія Копчак — справжня “дюймовочка”. 1,24 м зросту! Цій крихітній жінці вдалося виносити та народити абсолютно здорового малюка! Лікарі відділення патології вагітності Львівської обласної клінічної лікарні кажуть: “Марія може претендувати на звання другої найменшої мами в Україні” (після Марічки Українець, зріст якої лише 95 см).

Марія стояла на обліку у рідному Бориславі (Львівська область), але народжувати первістка жінку скерували до Львова в обласну лікарню.

Операція (кесарів розтин) пройшла успішно. Хлопчик народився доношеним, вагою 3,1 кг, зростом — 52 см. “Охрестимо його, як тільки повернемося домому. Вже й ім’я придумали — Григорій-Роман. Роман — на честь двоюрідного брата чоловіка, а Григорій, бо народився на Григорія, 27 листопада”, — розповідає жінка. Каже, чекали доньку (бо на першому УЗД їй повідомили, що виношує дівчинку). Коли дізналася, що буде хлопчик, не засмутилася: “Хтозна, може, колись і донечку матиму”.

Живе молода сім’я з мамою Марії — пані Неонілою. Тато Марії помер від інсульту... “Зростом вдалася у батька — він також був маленький. А мама у мене — звичайна, середнього зросту”, — каже бориславська “дюймовочка”.

Зі своїм чоловіком Петром познайомилася через газетне оголошення. “Тиждень спілкувалися телефоном, а потім домовилися про зустріч. Не хвилювалася, що можу йому не сподобатися, бо відразу попередила, якою є”, — розповідає Марія. Її ж не налякала різниця у віці (Петрові зараз 39 років, Марії — 26).

“Живемо на мою пенсію (я — інвалід дитинства) та заробіток чоловіка (Петро працює на будові), — каже жінка. — Мама сидить зі мною вдома. Здоров’я її підвело. Хворіє на поліартрит. Але за внуком обіцяла приглянути”.

Уся домашня господарка лягла на плечі крихітної жінки: “Щодня порядків не наводжу. Але коли чуюся у силі — одразу беруся за ганчірку. Подруг у мене немає. Найкращий мій друг — хороша книга. А от телевізор дивлюся рідко. Живемо у квартирі. Городів і худоби не тримаємо”.

“Звикла сприймати себе такою, якою є, — зізнається мініатюрна мама. — Я такою народилися. Є люди, які у певному віці перестають рости, і для них то — кінець світу. Я ж себе іншою не уявляю. Синочок мій, кажуть медики, буде мати нормальний зріст, бо ж мій чоловік — високий (має 1,65 м зросту)”.

Від матеріальної допомоги родина б не відмовилася — візочка, дитячого ліжечка, підгузників. Сім’я — небагата, і на все необхідне для маляти бракує коштів...