Передплата 2024 ВЗ

За маршрутками стежитимуть з космосу

Громадський транспорт обладнують GPS-навігаторами.

До кінця року усі маршрутки Львова мають бути обладнані GPS-навігаторами (обладнання, яке дозволяє контролювати рух транспорту зі спеціального центру). Про це під час запровадження транспортної стратегії пообіцяв начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Микола Жук. Та перевізники встановлюють їх лише тепер...

Наразі GPS-навігатори (на фото) мають тридцять автобусів: 16 — АТП №1, 14 — ВАТ «АТП-14630». У Львові курсують 550 автобусів. Рух маршруток відстежують у спеціально створеному центрі. Як розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку міськради Андрій Білоус, решту перевізників («Міра і К» і «Фіакр») ще укладають угоду з компанією, котра встановлює GPS-прилади. Встановлення одного приладу коштує 2 тисячі 400 гривень. Ці витрати оплачують перевізники.

“Усі власники маршрутів попереджені, що до 1 листопада 2012 року у центрі керування рухом ми маємо побачити усі автобуси, облаштовані GPS-навігаторами, щоб стежити за їхнім рухом, — сказав пан Білоус. — У центрі працюватиме також фахівець з управління транспорту міської ради. Плануємо туди перенести «гарячу» лінію, щоб оперативно надавати інформацію мешканцям”.

Також до кінця року усі перевізники мають закупити ще 53 нові автобуси з низькою підлогою. Управління транспорту особисто проінспектує їх, а саме: чи виконали вони умови договору?

А тим часом...

Управління транспорту внесло зміни до транспортної стратегії. Маршрут №27 (їде зі Скнилова, від вул. Авіаційної до Майорівки) уже не заїжджає на вул. Медової Печери, а курсує до вул. Личаківської до АС-6. Як пояснив “ВЗ” Андрій Білоус, зміни внесли через прохання перевізника. Власнику маршруту невигідно було заїжджати на вул. Медової Печери, бо там було замало пасажирів...

Схожі новини