Передплата 2024 «Добрий господар»

«У моєму списку мрій було проведення «Євробачення». Мрія здійснилася»

Ведучий Тимур Мирошниченко – про підготовку до пісенного конкурсу, топ-п’ятірку фаворитів і шанси рок-групи O.Torvald.

Одним із трьох ведучих, окрім Володимира Остапчука та Олександра Скічка, на пісенному конкурсі “Євробачення” буде Тимур Мирошниченко. У Тимура вже є досвід роботи на таких майданчиках. У 2009 і 2013 роках вів дитяче “Євробачення”, а з 2011-го був коментатором дорослого пісенного конкурсу. Цьогоріч йому випала роль бути ведучим у грін-румі, тобто залі, де виконавці чекають результатів конкурсу. Тимур не лише розповідатиме глядачам про них, а й спілкуватиметься з ними у прямому ефірі. Як готується ведучий до “Євробачення”, про фаворитів конкурсу і як оцінює виступ української рок-групи, ведучий розповів в ексклюзивному інтерв’ю журналістові “ВЗ”.

- Тимуре, ви — талановитий телеведучий, але чому вступили в авіаційний університет, а не на журналістику?

- Бо все розгорталося за певними етапами. Коли мені було 15 років і постало питання, куди піду вчитися, тоді й гадки не мав, що колись стану журналістом і телеведучим. Під час навчання в авіаційному брав участь у самодіяльності університету, а паралельно почав працювати на телебаченні.

- Кілька років ви були ведучим під час Національного відбору на конкурс “Євробачення”. Чи був якийсь перелік “ідеальних” критеріїв для конкурсантів-лідерів?

- Насправді жодних критеріїв не існує. Є певні якості, якими має володіти артист: енергетика, вміння співати, рухатися і триматися на сцені. Зрозуміло, що має бути пісня, яка не просто подобається людям. Вона має бути потужною, енергетичною, щоб від неї бігали мурашки по шкірі, навіть після десятого чи двадцятого прослуховування. Мабуть, увесь цей комплекс і дає правильний результат.

- Якими були ваші емоції у той момент, коли вас затвердили на роль одного з ведучих “Євробачення-2017”? Володимир Остапчук сказав, що він аж закричав від радості, ніби у нього народилася дитина.

- У мене була “категорична” радість. Це була моя мрія, головна мета моєї професійної кар’єри. Я багато років був ведучим двох міжнародних фіналів дитячого “Євробачення”. Безперечно, що у моєму списку мрій було проведення “дорослого” “Євробачення”. І ця мрія здійснилася.

- Олександр Скічко каже, що перед конкурсом вдома спілкується лише англійською. Як ви готуєтеся? Чи є у вас якісь свої “прийоми”?- Мені, як ведучому грін-руму, треба досконало володіти інформацією про життя і діяльність конкурсантів. Зараз багато часу цьому присвячую, “перелопачую” інтернет і шукаю цікаві факти і важливі події у житті кожного конкурсанта, щоб наше з ними спілкування не було прозаїчним, на кшталт “Як вам у Києві?”, а предметним. Скажімо, Валентина Монетта, яка представлятиме на конкурсі Сан-Марино, буде на “Євробаченні” уже четвертий раз. З нею, безперечно, є про що поговорити. Цього року є кілька артистів, які повертаються на конкурс, або артисти, які перемагали на грандіозних шоу, скажімо, таких, як Сан-Ремо. Тому насамперед вивчаю їхні біографії. Англійською ми зі Сашком і Володею Остапчуком займаємося майже місяць. І будемо займатися ще до кінця квітня. Такий наш обов’язок перед конкурсом. Це навіть не заняття, а розмовний клуб, де ми спілкуємося на різні теми, вдосконалюючи свою англійську з нашим викладачем з Великої Британії. Загалом підготовка до “Євробачення” така ж, як і до проведення будь-якого іншого заходу.

- Оскільки ви вже вивчили біографії всіх учасників “Євробачення-2017”, скажіть, кого з них бачите у топ-п’ятірці?- Не можу сказати, що цього року є якийсь один фаворит. І це тішить. Боротьба обіцяє бути не менш напруженою, ніж минулого року, коли на перше місце претендували троє учасниць — Україна, Австралія і Росія. Зараз таких претендентів навіть більше. Так, я маю свій особистий список фаворитів, однак наразі не буду його озвучувати. Зараз говорити про фаворитів немає сенсу, тому що після перших репетицій на сцені, після того, як їх побачить світ, кардинально змінюються усі рейтинги і букмекерські ставки.

- У плей-листі ваших фаворитів є пісня групи O.Torvald?

- Провокаційне запитання. Звісно, що є.

- Які маєте передчуття стосовно результату України на “Євробаченні-2017”?

- Рок-музика рідко домагається хороших результатів у рамках “Євробачення”. За всю історію конкурсу був лише один переможець у цьому жанрі — група Lordi. Хоча це швидше треш-рок, а не класичний. Є кілька команд, які потрапляли на високі позиції, зокрема турецька група MaNga 2010 року зайняла друге місце. Але загалом рок-виконавцям дуже складно піднятися на високу сходинку. Разом з тим, є тут і позитивні моменти. O.Torvald на “Євробаченні-2017” — єдина команда серед усіх країн, що грає рок. Тому фанати рок-музики з усього світу також зможуть знайти для себе щось цікаве у рамках “Євробачення”, і це може зіграти на користь наших хлопців. Мені здається, що на топові позиції цього року нам розраховувати не варто, але міцним “середнячком” маємо стати. Мрію, щоб це була десятка.

- Чи готовий сценарій проведення конкурсу і чи почалися вже репетиції?

- У середині квітня ми зустрічалися з нашими сценаристами з Лондона. Це — чудові хлопці, які працюють на топових британських телевізійних шоу. Вони мегапрофесіонали своєї справи і водночас — прості у спілкуванні. У середині квітня мають прилетіти до нас з чорновим варіантом сценарію, і лише тоді ми почнемо репетиції. Основний робочий процес розпочнеться у другій половині квітня. Репетиції на сцені стартують 30 квітня.

- Як ідуть справи з продажем квитків на “Євробачення”?

- Залишилося ще досить багато квитків. Їх продають на дев’ять шоу: три прямоефірні і шість позаефірних, які ще по-іншому називаються генеральними репетиціями. А квитки на фінал були розкуплені блискавично. На всі решта — у продажу. Тому не варто впадати у відчай тим, хто думає, що не встиг придбати квиточка. Раджу перевіряти сайт офіційного квиткового оператора Concert.ua і купувати квитки лише там, все інше — перекупники. На генеральну репетицію і позаефірні шоу квитки у рази дешевші. Зате ви матимете можливість побачити шоу на власні очі, оцінити його грандіозні масштаби, а потім разом з усім світом насолоджуватися шоу у прямому ефірі по телебаченню...

Довідка «ВЗ»

Український коментатор, телеведучий і журналіст Тимур Мирошниченко народився 9 березня 1986 року у Києві. Закінчив гімназію “Троєщина” із золотою медаллю, Національний авіаційний університет за спеціальністю “психологія”. Під час навчання в університеті грав у команді КВК. З 2005 року працює на Першому національному, коментує всі конкурси “Євробачення” з 2011 року. Двічі проводив дитяче “Євробачення”. Навчався на факультеті режисури і телебачення в Національному університеті театру і кіно. Неодружений.

Схожі новини