Рослини, здатні поліпшити пам’ять
Деякі рослини мають здатність значно покращувати пам’ять, підтримувати концентрацію та навіть сповільнювати процеси старіння мозку. Куркума, м’ята, шавлія, розмарин, полин, гінкго білоба та женьшень відомі своїми унікальними властивостями, що сприяють здоров’ю мозку. Читайте далі, щоб дізнатися, як ці рослини допомагають зміцнити пам’ять та підтримувати розумову активність
Куркума. Ця спеція містить сполуку під назвою куркумін, що має протизапальну та антиоксидантну дії. Ці два фактори відіграють важливу роль у загальному здоров'ї організму і здоров'ї мозку зокрема. Куркума має здатність підтримувати роботу мозку, перешкоджаючи розпаду нервових клітин у ньому.
М’ята. Навіть понюхавши цю ароматну рослину, можна покращити настрій, поліпшити концентрацію уваги та пам’ять. Її можна додавати в чай, салати, десерти і таким чином допомагати мозку краще працювати.
Шавлія. Вона відіграє важливу роль у лікуванні хвороби Альцгеймера. Люди з цим діагнозом, які щодня приймали добавки шавлії, мали кращу когнітивні функції. Вдихання запаху шавлії покращує пам’ять.
Розмарин визнаний одним з найефективніших засобів проти забудькуватості та розумової втоми, а також одним із небагатьох засобів з психостабілізаційним ефектом (він має здатність відновлювати нервову рівновагу).
Полин гіркий. Ця трава здатна стимулювати центральну нервову систему, а також вона ефективна у випадках застійних явищ головного мозку. Полин є потужним тоніком, він бореться з розладами сну, таким чином дозволяючи мозку зберігати інформацію протягом ночі.
Гінкго білоба давно використовують як засіб для поліпшення інтелектуальної діяльності, бо він стимулює кровообіг у мозку.
Женьшень містить протизапальні речовини гінзенозиди і позитивно впливає на пам’ять, бореться з інтелектуальним і фізичним виснаженням, безсонням, анемією, розладами кровообігу, сповільнює процеси старіння.