Передплата 2024 «Добрий господар»

Можемо помолодшати на 10 років

У більшості із нас біологічний годинник поспішає років на 15. А нам хочеться якомога довше виглядати молодими і добре почуватися. Медики стверджують: якщо всерйоз зайнятися своїм здоров’ям, то за три місяці можна омолодити організм приблизно на 10 років

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

По-перше, потрібно обов’язково вжива­ти полівітаміни і мікроелементи як харчову добавку, навіть якщо людина з'їдає достат­ню кількість овочів і фруктів. Адже сьогодні у ґрунті мало незамінних мінералів, тому їх вміст у продуктах харчування не задовольняє потреб людини.

По-друге, харчування має бути як міні­мум триразовим, а краще їсти маленькими порціями 5−6 разів на день. Якщо не снідати, не вечеряти, то головний мозок буде пере­втомлюватися через зниження рівня цукру у крові.

По-третє, потрібно збалансувати вжи­вання жирів, особливо тваринного похо­дження. Коли їх у раціоні занадто багато, лю­дині загрожує атеросклероз, а якщо занадто мало — організм відчуває дефіцит важливих речовин-антиоксидантів, які, до речі, запобі­гають онкологічним захворюванням.

По-четверте, треба спати по 7−8 годин на добу, і не тільки у вихідні. Засинати краще не пізніше 23-ої години.

І чи не найголовніше — обов'язково треба бути оптимістом. Американські вчені вивчили щоденники черниць, які вони вели з молодос­ті. З’ясувалося, що ті, у кого в записах трапля­лися слова «щастя», «радість», жили довше… у середньому на 10 років! Отже, радійте з кожного приводу, і самі шукайте привід для радості.

Мирон Кулик.

Схожі новини