Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Натуральні засоби за перших ознак застуди

Від інфекційних застудних захворювань не застраховані навіть ті, хто веде здоровий спосіб життя. Тому питання підвищення захисних сил організму нині особливо актуальне

Перші симптоми застуди знімає ріпчаста цибуля.
Перші симптоми застуди знімає ріпчаста цибуля.

За перших симптомів вірус­них інфекцій не обов’язково бігти в аптеку по лікарські препарати. Досить скористатися натураль­ними підручними засобами, які є в кожному домі. Вони підтрима­ють організм і впораються із не­здужанням без завдання шкоди, вбережуть печінку від дії хімічних препаратів.

Перші симптоми застуди знімає ріпчаста цибуля. Розріжте головку цибулі і протягом дня ди­хайте її випарами.

  • Подрібнити 100 г часнику, додати горілки (200 г) і ретельно перемішати. По одній крапель­ці капнути на язик, розсмоктати і проковтнути. Робити так 3−5 разів на день протягом 3−4 днів.
  • Перекрутити лимон з це­дрою і додати олії. Наносити аку­ратно суміш у ніздрі регулярно весь день. Рекомендується до і після прийому їжі протерти нею ясна. Перед сном змастити вушні раковини і ступні ніг.
  • У 1,5 л кип’яченої води дода­ти 1 ст. ложку солі, 1 г аскорбінки і вичавити сік з 1 лимона. Суміш перемішати і приймати всереди­ну невеликими порціями кожні 1,5 години.
  • На 1 хв покласти лимон у воду 50−60 градусів, вийняти і пе­рекрутити на м’ясорубці. Верш­кове масло (100 г) і 1−2 ложечки меду змішати з лимоном і при­ймати всередину кожні 3−4 годи­ни по 1 ст. ложці. Зберігається в прохолодному місці як звичайне вершкове масло.
  • За появи жару зніме тем­пературу суміш із двох тертих картоплин і 1 ст. ложки яблучного оцту. Кашкоподібну суміш роз­класти в марлі, складеній кілько­ма шарами, і покласти на чоло. Через кілька годин суміш заміни­ти свіжою.
  • В 1 літр пива покласти 3−4 гвоздики, цедру лимона і дрібку кориці. Окремо збити на піну 3 яєчні жовтки і цукор (2−4 ложки). У підігріте на вогні пиво поступово вилити отриману суміш, не дово­дячи до кипіння, помішуючи, до­вести до густої маси. Вживати по 1 склянці - і до кінця дня ви будете здорові.
  • Сушену малину (4 ст. ложки) залити окропом (0,5 літра) і на­стояти. Перед сном випити весь настій. Він допоможе при хворому горлі, якщо використовувати його як розчин для полоскання.
  • Щоденне протирання зубів зубчиком часнику вбереже від за­студи та вірусних інфекцій.
  • За появи перших симптомів застуди підігріти 100 г кагору, на­сипати чверть ч. ложки чорного перцю (розмолотого) і 1 ч. ложку меду. Перемішати і теплим випи­ти, лягаючи спати.
  • Унікальним засобом для по­ліпшення захисних сил організму є суміш сухофруктів, волоських горіхів і меду у рівних пропорціях. Перекрутити на м’ясорубці інжир, родзинки, лимон зі шкіркою, во­лоські горіхи і курагу. Отриману суміш перемішати з медом. Такі смачні ласощі корисні для всіх: від дітей до старших людей. Вживати суміш по столовій ложці вранці і перед сном.

Схожі новини