Передплата 2024 ВЗ

Cмородина зніме біль у суглобах

З давніх-давен помічено, як тягнуться до смородини люди старшого віку з набутим рясним «букетом» хвороб. І це зовсім не дивно

Адже смородина лікує тонзиліти, поліпшує зір, дуже корисна при гастриті, лікує подагру, знімає болі в суглобах. Ця ягода виводить з організму солі сечової кислоти і таким чином діє на нирки, налагоджуючи сольовий обмін.

Смородиновий напій п’ють від головно­го болю, водночас прикладаючи до голови смородинове листя. Чудодійна чорна яго­да нормалізує серцеву діяльність, заспо­коює нервову систему. Дивовижна сморо­дина ще й тим, що лікує отосклероз. Тобто, якщо в людини було захворювання бара­банних перетинок, і не вилікувалось, то зго­дом вони стають склеротичними. Лікується ця недуга погано, і ось тут на допомогу при­ходить смородина. Вона не тільки їжа і ліки, а й профілактика від багатьох хвороб.

Як стверджує лікар-фітотерапевт Ната­лія Земна, у смородини можна викорис­товувати не тільки ягоди, а й пагони, лис­тя. У ньому — ефірні олії, флавоноїди. Чаї з них дуже корисні. Якщо додати до них ще й м’яту, то такі напої добре регулюють об­мін речовин, добре діють на нирки, печін­ку, шлунок.

Схожі новини