Передплата 2024 «Добра кухня»

Улюблена музика може багато чого розповісти про людину

Відкриті і веселі любителі поп-музики легко заводять знайомства і зазвичай за­ймають стабільне місце в компанії

Усі меломани мають свій смак і відрізняються одне від одного як перевагами, так і характерами. Як за допомогою музики дізнатися, яка психологія особистості людини. Ми не станемо сильно заглиблюватися в стилі і піджанр, але розглянемо кілька категорій популярної сьогодні музики: реп, рок, електронна музика і поп.

Електронна музика. Людина, що від­дає перевагу електронному звучанню, схильна до мистецтва і креативних ідей. Часто це творча особистість, зазвичай не­конфліктна.

Якщо шанувальник електронної музики активний і товариський, то в складних си­туаціях частіше за інших проявить нестан­дартний варіант вирішення.

Якщо людина стримана і небагатослів­на, з ним буде приємно проводити час на­одинці. Нерідко такі люди займаються жи­вописом, письменством або самі творять музику.

Реп уже багато років тримає високу планку популярності в Україні, тому склас­ти психологічну картину середньостатис­тичного слухача неважко. Середній реп-шанувальник – реаліст, який у мистецтві цінує те, наскільки точно воно відображає дійсність. За характером людина тверда у переконаннях і стабільна емоційно.

Репер-екстраверт стає «своїм» у колек­тиві і нерідко є душею компанії. Репер-ін­троверт завжди знайде компанію до душі: з огляду на популярність жанру, йому завжди буде про що поговорити.

Поп-музика. Яскрава, весела і безтур­ботна, поп-музика задає позитивний на­стрій у своїх постійних слухачів. Люди, які вважають за краще поп, завжди «на хвилі» і в курсі модних тенденцій. Вони підтрима­ють будь-яку розмову, пов’язану з популяр­ною культурою.

Відкриті і веселі любителі поп-музики легко заводять знайомства і зазвичай за­ймають стабільне місце в компанії.

Інтровертні поп-слухачі в будь-який мо­мент можуть завести широке коло спілку­вання, але через сором’язливість роблять це часто в Інтернеті. Їх складно витягнути з дому, зате вони завжди онлайн.

Рок. У поняття «рок-музика» входить як класичний рок-н-рол, так і хеві-метал, панк-рок, сучасний хардкор – у загальному, десятки і сотні напрямів. Через таку вели­ку кількість піджанру виділити середнього слухача не дуже легко, але єдині риси у ро­керів є емоційна нестабільність, різка зміна настрою, впертість, вразливість.

Відкритий і говіркий рокер стане боже­вільною частиною компанії. Нескінченний потік жартів і прямолінійна грубість – все це тією чи іншою мірою буде присутнє. Компа­нію такій людині знайти буде непросто, але як тільки вона з’явиться – неодмінно стане її частиною.

Закритий і мовчазний рокер – повна протилежність першого. Часто він любить перебувати на самоті і слухати улюблені композиції, а його компанія зазвичай не перевищує трьох-чотирьох друзів. Така людина щира і вірна, емоційно прив’язана і трохи легковажна. Нерідко у цих людей є проблеми з роботою, пошуком себе і сенсу життя, але з появою близьких вони нерідко «пробуджуються».

Впізнали себе? Не варто забувати про те, що кожна людина індивідуальна, і по­вністю відповідати описаним психологіч­ним ролям не може ніхто.

Схожі новини