Передплата 2024 ВЗ

Полуниця і черешня нарешті дешевшають

На прилавках з’явилися молода цибуля та інші овочі «борщового набору» — 53−60 гривень за кілограм

Фото автора
Фото автора

Чим ближче до літа — тим дешевша полуниця. Упродовж останнього тижня на продуктових ринках відчутно подешевшала закарпатська ягода. На прилавках її вдосталь і коштує 50−60 гривень за кілограм (ціна залежить від товарного вигляду). Нарешті у продаж надійшла черешня із Закарпаття. За кілограм продавці правлять 180−250 гривень. Раніше імпортна черешня на прилавках супермаркетів коштувала півтори тисячі гривень.

…На ринку «Новий» у Львові традицій­но робоча атмосфера — чимало товару на будь-який смак та гаманець. Зауважила, що попитом користується саме закарпат­ська полуниця. «Торг на полуницю цього сезону хороший, бо ціна приємна, — каже продавчиня ринку Ольга Іванівна. — Попу­лярним є сорт полуниці Румба. На череш­ню ще такого попиту немає, але за тиждень вона теж подешевшає і люди будуть бра­ти активніше».

Серед сезонних вітамінних смаколи­ків для приготування десертів — ревінь (15 гривень за в’язку).

Зелень на ринку теж подешевшала. Ра­ніше за в’язку кропу, петрушки та стебел зеленої цибулі просили 20−25 гривень, те­пер — 10−15. Майже всі продавці залюбки торгуються: хочуть по 15, продають по 10. Або дві в’язки кропу по 25 гривень. В’язка спаржі - 80 гривень.

На ринку уже можна придбати усі ово­чі «борщового набору» молодого урожаю. Левова частка овочів — із Закарпаття. Та­кож є овочі з Польщі. Так, молода цибуля коштує 53 гривні за кілограм. Буряк, морк­ва — 53−55 гривень за кілограм, капуста — 45−55 гривень. Подорожчала молода кар­топля, тепер за неї правлять 63 гривні за кілограм. Значно подешевшали тепличні огірки та помідори — у районі 60−70 гривень за кілограм. Не дешевшає хіба що болгар­ський перець — 170 гривень за кілограм.

Схожі новини