Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Хатинка» біля моря – від 180 гривень за добу

Той, кому цьогоріч “не світить” берег турецький, відпочиватиме на українських курортах

У турфірмах кажуть, відпочинок в Україні став модним 2020 року, коли через коронавірус кордони були закриті.

За даними дослідження «OLX.неру­хомість», найдешевші квартири цього літа пропонують у закарпатському Бе­реговому (300 гривень за добу), а будинки — в Очакові, що на Миколаївщині (180 гривень за добу). А от у одеському районі Аркадії скром­ну квартиру недалеко від моря можна орен­дувати від 750 гривень за добу. У Затоці жит­ло дорожче — від 800 гривень за добу. Трохи менші ціни у прибережній Сергіївці — 500 гри­вень за добу. Квартира у Кароліно-Бугазі, що у Білгород-Дністровському районі Одещини, — від 600 гривень. Таку саму оплату попро­сять і за аналогічне житло у Чорноморську, розташованому за 20 кілометрів на схід від Одеси. У самій же «перлині біля моря» квар­тири в середньому коштують від 750 гривень за добу. Номери у скромних готелях — від 1500 гривень за добу (зі сніданком).

У Залізному Порту на Херсонщині оренду­вати помешкання у багатоквартирному бу­динку вийде дешевше — 400 гривень за добу. А орендодавці з Генічеська попросять за ніч у квартирі 500 грн.

Українцям, які полюбляють ак­тивний відпочинок і гірське пові­тря, підійде літній відпочинок у Кар­патах. Найнижчі ціни у Славському Львівської області. Тут будиночок можна винайняти за 250 гривень з особи. У містечку Поляні, що на За­карпатті, можна орендувати квар­тири в середньому по 500 грн. Така сама вартість житла й у приватному секторі Ворохти, з якої починаєть­ся пішохідний маршрут на Говерлу.

Відпустка поблизу Буковеля обі­йдеться дорожче — житло в Яблуни­ці коштує у середньому 800 грн. А щоб пожити в будинку у Яремчі на Івано-Франківщині й помилувати­ся гірськими струмками, доведеться викласти з гаманця 1100 гривень за добу. Чотиризірковий готель у Ярем­чі, що одним із перших в Україні запо­чаткував сервіс «усе включено», про­сить за добу відпочинку… від 10 до 18 тисяч гривень! Приватні ж екосадиби Яремча коштують від 350 гривень за добу (без харчування).

«Цього року очікуємо у Яремчі туристичний бум, — розповів „ВЗ“ готельєр Іван. — Левова частка гос­тей, які приїжджають до Яремчі, — українці із західного регіону нашої держави, є також європейці. По­при коронавірус, люди хочуть ак­тивного відпочинку, а у Карпатах є все для душі й тіла. Хтось може за­кинути, мовляв, а куди тут можна піти, на що подивитися, крім сте­жок Довбуша, сувенірного ринку та водоспаду? Тут гарна дика при­рода, природні „джакузі“ у швид­ких річках, водоспади. Повітря тут чисте та іонізоване гірськи­ми блискавками. У басейнах готе­лів та приватних садиб — мінераль­на цілюща вода. Це як побувати на спа-курорті, але не за усі гроші».

Менеджерка з туризму Люд­мила Кропива додала: «Цьо­го року найпопулярніші напрямки відпочинку українців — Закарпат­тя, Одеська та Запорізька облас­ті. Стало модним не лише актив­но відпочивати, а й поєднувати це з екскурсійними програмами, відвідуванням історичних місць. Та­кож чимало турфірм пропонують „ретрити“ (виїзні духовні семіна­ри, на яких практикують йогу та чи­тають лекції з психології) на Закар­патті. Ціни таких турів — від тисячі гривень за вікенд».

Схожі новини