Солона сирна грудка — ніжна альтернатива м’ясу у великодньому кошику
Ароматна сирна грудка з паприкою, зеленню та маслом стане особливою прикрасою вашого великоднього кошика. Готується легко, а за смаком чудово поєднується з крашанками, шинкою й домашньою ковбасою
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530930/syr.jpg)
1 л молока, 200 г сметани, 10 яєць, 70 г вершкового масла, 1 ч. ложка солі, 1,5 ч. ложки меленої паприки, ½ ч. ложки копченої паприки, зелень — до смаку.
Налити молоко у каструлю, підігріти. Молоко має бути теплим, не гарячим. Додати сметану, збиті вінчиком яйця, перемішати вінчиком. Покласти у молоко шматочки масла, сіль, спеції та посічений кріп, перемішати. На малому вогні варити сирну суміш, поки не почне відокремлюватися сироватка, 5−7 хв. Сирну суміш процідити крізь друшляк, застелений марлею. Зав’язати марлю торбинкою та підвісити. Підставити миску, щоб у неї стікала сироватка. Коли рідина перестає капати, розгорнути марлю і покласти грудку в холодильник на кілька годин.