Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Буженина у гірчиці — м’ясна окраса святкового столу

Домашня буженина — апетитна м’ясна страва, яка стає ще смачнішою завдяки скоринці із гірчиці. Особливість бужени­ни у тому, що маринують її не занурюючи у маринад, а натирають часником і став­лять у холодильник на ніч

Буженина
Буженина

1 кг м’ясної вирізки, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 30 г гірчиці, 2 гвоздики, сіль — до смаку.

М’ясо помити й обсушити паперови­ми рушниками. Часник очистити й ви­чавити через прес. Натерти цією масою м’ясо, покласти у качатницю, накрити кришкою і поставити на ніч у холодиль­ник. Перед запіканням м’ясо посолити і змастити гірчицею. Влити у качатницю склянку води. Поставити у духовку, розі­гріту до 220°C, і запікати 30 хв.

Цибулину очистити і встромити у неї бу­тони гвоздики. Покласти цибулю до м’яса і запікати далі за температури 180°C 30−40 хв до готовності м’яса. Під час запікання періодично поливати соком, що утворить­ся у качатниці. Перед подачею нарізати готове м’ясо тонкими скибочками упопе­рек волокон і викласти на блюдо. Полити соусом, що утвориться під час запікання.