Буженина у гірчиці — м’ясна окраса святкового столу
Домашня буженина — апетитна м’ясна страва, яка стає ще смачнішою завдяки скоринці із гірчиці. Особливість буженини у тому, що маринують її не занурюючи у маринад, а натирають часником і ставлять у холодильник на ніч
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530927/buzhenyna.jpg)
1 кг м’ясної вирізки, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 30 г гірчиці, 2 гвоздики, сіль — до смаку.
М’ясо помити й обсушити паперовими рушниками. Часник очистити й вичавити через прес. Натерти цією масою м’ясо, покласти у качатницю, накрити кришкою і поставити на ніч у холодильник. Перед запіканням м’ясо посолити і змастити гірчицею. Влити у качатницю склянку води. Поставити у духовку, розігріту до 220°C, і запікати 30 хв.
Цибулину очистити і встромити у неї бутони гвоздики. Покласти цибулю до м’яса і запікати далі за температури 180°C 30−40 хв до готовності м’яса. Під час запікання періодично поливати соком, що утвориться у качатниці. Перед подачею нарізати готове м’ясо тонкими скибочками упоперек волокон і викласти на блюдо. Полити соусом, що утвориться під час запікання.