Домашня великодня ковбаса — соковита страва до святкового столу
До Великодня м’ясних смаколиків забагато не буває! Окрім традиційної буженини, приготуйте соковиту домашню ковбасу з телятини, свинини та сала — з ароматом часнику й спецій. Простий рецепт ідеально доповнить святкове застілля
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/530929/kovbasa.jpg)
1 кг свинини, 200 г телятини, 300 г сала, 6 зубчиків часнику, сіль і перець — до смаку, приправа до м’яса, свинячі кишки.
Свинячі кишки ретельно почистити й добре промити всередині і зовні, щоб вони стали прозорими. М’ясо і сало помити, обсушити і нарізати дрібними кубиками. Часник очистити і вичавити. Покласти його до м’яса, посолити, поперчити, додати спеції, пів склянки води і добре вимішати масу. За допомогою спеціальної насадки нещільно заповнити кишки м’ясною масою. Зав’язати кінчики, покласти у миску і поставити у холодильник на 5 год. Потім викласти ковбасу на деко, проколоти у кількох місцях голкою, щоб ковбаса не луснула. Запікати за температури 180°C 1 год. Посередині запікання перевернути на другий бік і поколоти голкою.