Передплата 2025 «Добра кухня»

Домашня великодня ковбаса — соковита страва до святкового столу

До Великодня м’ясних смаколиків забагато не буває! Окрім традиційної буженини, приготуйте соковиту домашню ковбасу з телятини, свинини та сала — з ароматом часнику й спецій. Простий рецепт ідеально доповнить святкове застілля

1 кг свинини, 200 г телятини, 300 г сала, 6 зубчиків часнику, сіль і перець — до смаку, приправа до м’яса, свинячі кишки.

Свинячі кишки ретельно почистити й добре промити всередині і зовні, щоб вони стали прозорими. М’ясо і сало поми­ти, обсушити і нарізати дрібними кубика­ми. Часник очистити і вичавити. Покласти його до м’яса, посолити, поперчити, до­дати спеції, пів склянки води і добре вимі­шати масу. За допомогою спеціальної на­садки нещільно заповнити кишки м’ясною масою. Зав’язати кінчики, покласти у миску і поставити у холодильник на 5 год. Потім викласти ковбасу на деко, проколо­ти у кількох місцях голкою, щоб ковбаса не луснула. Запікати за температури 180°C 1 год. Посередині запікання перевернути на другий бік і поколоти голкою.