Запечені курячі гомілки в ароматному маринаді: простий і смачний рецепт
Соковиті курячі ніжки, запечені в пікантному маринаді з томатного соусу, майонезу та спецій, стануть чудовою основною стравою для сімейного обіду чи вечері. Простий рецепт із насиченим смаком і рум’яною скоринкою
8 курячих гомілок, 1 ст. ложка томатного соусу, 1 ст. ложка майонезу, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 ст. ложка приправи для курки, 0,5 ч. ложки гранульованого часнику, сіль — за бажання, чорний мелений перець — до смаку.
Курячі ніжки помити під проточною водою, дати стекти воді. Скласти їх у глибоку миску, додати томатний соус, майонез, соєвий соус, приправу для курки і часник. Сіль і перець додати за бажання та до смаку. Добре змішати маринад з ніжками, вони мають бути повністю ним покриті. Залишити маринуватися хоча б на 30 хв.
Викласти курячі гомілки у форму і запікати у завчасно розігрітій до 180°С духовці 20 хв. Збільшити температуру до 200°С і запікати ще 20−25 хв, щоб зарум’янилися.