Пікантні курячі відбивні в соєвому маринаді: ніжні та ароматні
Соковиті курячі відбивні з насиченим смаком соєвого маринаду та хрусткою скоринкою — ідеальний варіант для швидкої та смачної вечері. Готуються легко, а подавати їх можна як із салатом, так і з будь-яким гарніром
400 г курячого філе, 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки борошна, 1 яйце.
Для маринаду: 4 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка олії, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка соку лимона, соус чилі - до смаку, дрібка хмелі-сунелі, спеції - за бажання.
Філе розрізати вздовж на кілька пластин і відбити. Для маринаду з'єднати всі складові. Можна додати солодкий соус чилі або обійтися без нього, замінивши соус чилі духмяним перцем. Добре змішати все на однорідний соус.
Занурити філе у маринад, перевернути кілька разів і залишити за кімнатної температури на пів години. Можна довше тримати м’ясо у маринаді, накривши його плівкою і поставивши в холодильник. Приготувати дві миски. В одну насипати борошно, а в іншій збовтати яйце. В яйце можна додати трави для аромату. Сіль не додавати.
Виймати по шматочку філе з маринаду, спершу вмочити в яйце, потім — у борошно і відразу викласти на гарячу пательню з олією. Обсмажувати курячі відбивні з двох боків до рум’яної скоринки по 2 хв з кожного боку. Подавати зі свіжим салатом або будь-яким гарніром.