Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Пікантні курячі відбивні в соєвому маринаді: ніжні та ароматні

Соковиті курячі відбивні з насиченим смаком соєвого маринаду та хрусткою скоринкою — ідеальний варіант для швидкої та смачної вечері. Готуються легко, а подавати їх можна як із салатом, так і з будь-яким гарніром

400 г курячого філе, 2 ст. ложки олії, 2 ст. ложки борошна, 1 яйце.

Для маринаду: 4 ст. ложки соєво­го соусу, 1 ст. ложка олії, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка соку лимона, соус чилі - до смаку, дрібка хмелі-сунелі, спеції - за бажання.

Філе розрізати вздовж на кілька плас­тин і відбити. Для маринаду з'єднати всі складові. Можна додати солодкий соус чилі або обійтися без нього, замінивши соус чилі духмяним перцем. Добре змі­шати все на однорідний соус.

Занурити філе у маринад, перевер­нути кілька разів і залишити за кімнатної температури на пів години. Можна до­вше тримати м’ясо у маринаді, накрив­ши його плівкою і поставивши в холо­дильник. Приготувати дві миски. В одну насипати борошно, а в іншій збовтати яйце. В яйце можна додати трави для аромату. Сіль не додавати.

Виймати по шматочку філе з мари­наду, спершу вмочити в яйце, потім — у борошно і відразу викласти на гарячу па­тельню з олією. Обсмажувати курячі від­бивні з двох боків до рум’яної скоринки по 2 хв з кожного боку. Подавати зі сві­жим салатом або будь-яким гарніром.