Ароматна курка з картоплею в рукаві: ідеальна вечеря без зайвих зусиль
Соковита курка, запечена з прянощами та картоплею, — це проста й смачна страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Завдяки запіканню в рукаві м’ясо виходить ніжним, а картопля — насиченою ароматами спецій та часнику
1 курка вагою 1,2−1,5 кг, 6 великих картоплин, 6 зубчиків часнику, 1 маленький пучок петрушки, 4 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка винного оцту, 1 ч. ложка меленої солодкої паприки, 1 ч. ложка суміші прованських трав, сіль і чорний мелений перець.
Розрізати курку на порційні шматочки: ніжки розділити на стегенця і гомілки, філе грудки розрізати навпіл. Відкласти спинку, зрізати зі стегон хребет, відокремити у крилець останню фалангу — їх використати для приготування бульйону.
Очистити часник, половину дрібно посікти, решту відкласти.
Покласти курку в миску, посолити і поперчити, додати подрібнений часник, паприку та прованські трави, полити 2 ст. ложками оливкової олії і добре перемішати. Залишити на 1−8 год.
Очистити картоплю і нарізати великими часточками, трохи посолити.
Відрізати рукав для запікання завдовжки 60 см. Вкласти у рукав курку з маринадом і картоплю, зав’язати кінці. Зверху проколоти у 2−3 місцях. Покласти на деко і запікати у духовці, розігрітій до 200°С, 45 хв, до готовності. Дрібно посікти решту часника і петрушку, трохи посолити і змішати з 2 ст. ложками оливкової олії та оцтом. Вийняти деко з духовки, розрізати рукав і перекласти вміст на блюдо. Додати зелень із часником і перемішати. Залишити на 5 хв і подавати до столу.