Передплата 2025 «Добрий господар»

Ароматна курка з картоплею в рукаві: ідеальна вечеря без зайвих зусиль

Соковита курка, запечена з прянощами та картоплею, — це проста й смачна страва, яка ідеально підходить для сімейного обіду чи вечері. Завдяки запіканню в рукаві м’ясо виходить ніжним, а картопля — насиченою ароматами спецій та часнику

1 курка вагою 1,2−1,5 кг, 6 великих картоплин, 6 зубчиків часнику, 1 ма­ленький пучок петрушки, 4 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка винного оцту, 1 ч. ложка меленої солодкої па­прики, 1 ч. ложка суміші прованських трав, сіль і чорний мелений перець.

Розрізати курку на порційні шматоч­ки: ніжки розділити на стегенця і гомілки, філе грудки розрізати навпіл. Відкласти спинку, зрізати зі стегон хребет, відокре­мити у крилець останню фалангу — їх ви­користати для приготування бульйону.

Очистити часник, половину дрібно по­сікти, решту відкласти.

Покласти курку в миску, посолити і поперчити, додати подрібнений часник, паприку та прованські трави, полити 2 ст. ложками оливкової олії і добре пере­мішати. Залишити на 1−8 год.

Очистити картоплю і нарізати велики­ми часточками, трохи посолити.

Відрізати рукав для запікання за­вдовжки 60 см. Вкласти у рукав курку з маринадом і картоплю, зав’язати кінці. Зверху проколоти у 2−3 місцях. Покласти на деко і запікати у духовці, розігрітій до 200°С, 45 хв, до готовності. Дрібно посікти решту часника і петрушку, трохи посоли­ти і змішати з 2 ст. ложками оливкової олії та оцтом. Вийняти деко з духовки, розрі­зати рукав і перекласти вміст на блюдо. Додати зелень із часником і перемішати. Залишити на 5 хв і подавати до столу.