Передплата 2024 «Добрий господар»

Сливове варення з какао

Варення зі слив з какао — дуже незвичний варіант заго­товки на зиму. Подавати його як топінг до оладок і млинців або додавати у солодку випічку

2 кг слив, 1 кг цукру, 1 ст. ложка какао, 1 ч. ложка ва­нільного цукру.

Сливи для варення мають бути тверді, стиглі, найкращі сорти, у яких добре відходить кісточка.

Сливи перебрати, відкласти пом’яті та пошкоджені плоди. Добре промити їх під проточ­ною водою і відкинути на друш­ляк, щоб стекла вода. Потім ви­класти на розкладений рушник і промокнути іншим.

Вийняти кісточки зі слив. Скласти усі половинки у посуд (не алюмінієвий!), в якому ва­ритимете варення. Зважити для розрахунку необхідної кількості цукру. Його має бути наполови­ну менше.

Відміряти цукор і засипати ним сливи. Залишити на кілька годин, щоб виділився сік.

Цукор має повністю розчини­тись, тому іноді масу треба роз­мішувати.

Поставити миску на середній вогонь, довести сливи до кипін­ня. Додати в цукор, що зали­шився, какао і ванільний цукор, розмішати. Ванільний цукор можна замінити на ванілін — на кінчику ножа. У закипіле варен­ня всипати цукор з какао, добре перемішати.

Зменшити вогонь та варити 40 хв, весь час помішуючи та знімаючи з поверхні піну. Сте­жити, щоб варення не пригорі­ло! Піну знімати обов’язково, інакше це відіб'ється на кольорі, смаку та періоді зберігання за­готовки.

Простерилізувати банки у духовці, кришки прокип’я-тити.

Гаряче готове варення роз­лити у підготовлені банки та закрити кришками. Банки пе­ревернути і накрити пледом. Залишити до вистигання. Збе­рігати готове варення у прохо­лодному місці.

Схожі новини