Передплата 2025 «Добрий господар»

Грушеве повидло з корицею

Рецепт грушевого повидла з корицею

2 кг очищених груш, 1,7 кг цукру, 1 паличка кориці.

Груші перебрати, зіпсовані відкласти. Вимити їх, розрізати на 4 частини, вирі­зати насіння. Перекласти у каструлю з товстим дном, пересипати 1 склянкою цукру. Струсити каструлю, щоб цукор розподілився між ними, і залишити на кілька годин, аби груші дали сік.

Поставити каструлю на помірний во­гонь, довести до кипіння, зробити во­гонь менше середнього і варити груші до м’якості. Коли зм’якнуть, зняти каструлю з вогню і занурювальним блендером збити масу на пюре. Всипати цукор, що зали­шився, і додати паличку кориці. Перемі­шати пюре із цукром і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зробити мінімальний вогонь і варити, помішуючи, 25−30 хв. Якщо хочете густіше повидло, то варити трохи довше. Банки та кришки промити гарячою водою із содою і про­стерилізувати. Гаряче повидло перелити в гарячі банки, закрити кришками, перевер­нути догори дном, щоб перевірити герме­тичність, і накрити на добу. Перенести на зберігання в прохолодне приміщення.