Грушеве повидло з корицею
Рецепт грушевого повидла з корицею
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/521105/hrusheve-povydlo.jpg)
2 кг очищених груш, 1,7 кг цукру, 1 паличка кориці.
Груші перебрати, зіпсовані відкласти. Вимити їх, розрізати на 4 частини, вирізати насіння. Перекласти у каструлю з товстим дном, пересипати 1 склянкою цукру. Струсити каструлю, щоб цукор розподілився між ними, і залишити на кілька годин, аби груші дали сік.
Поставити каструлю на помірний вогонь, довести до кипіння, зробити вогонь менше середнього і варити груші до м’якості. Коли зм’якнуть, зняти каструлю з вогню і занурювальним блендером збити масу на пюре. Всипати цукор, що залишився, і додати паличку кориці. Перемішати пюре із цукром і поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зробити мінімальний вогонь і варити, помішуючи, 25−30 хв. Якщо хочете густіше повидло, то варити трохи довше. Банки та кришки промити гарячою водою із содою і простерилізувати. Гаряче повидло перелити в гарячі банки, закрити кришками, перевернути догори дном, щоб перевірити герметичність, і накрити на добу. Перенести на зберігання в прохолодне приміщення.