Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Яблучне варення з карамельними цукерками

Рецепт яблучного варення з карамельними цукерками

3-літрова банка (1,5 кг) нарізаних яблук, 1 л (800 г) цукру, 100 г цукерок «Дюшес», «Барбарис» чи «М'ятних», 1 ст. ложка оцту 9%.

Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати, перемішати з цукром. Зали­шити на ніч, щоб дали сік. Варити 1 год, помішуючи. Додати цукерки і варити ще 10−15 хв, цукерки мають розтанути. Вли­ти оцет, варити ще 2 хв. Гаряче варення розлити в простерилізовані банки, за­крити. Після вистигання варення стає густим й ароматним, консистенції мар­меладу. Годиться як начинка для пиріж­ків, рулетів та інших солодощів.