Передплата 2025 ВЗ

Грушево-сливовий джем

Рецепт грушево-сливового джему

На дві 350 мл банки: 700 г слив «угорки», 700 г солодких груш, 300 г цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кисло­ти.

Сливи промити, розділити на дві по­ловинки та вийняти кісточки. Викласти їх у ємність з антипригарним дном, казан або каструлю, сотейник.

Груші промити, розрізати навпіл і ви­різати насіннєві коробки. Довільно на­різати і додати до сливових половинок разом із цукром і лимонною кислотою.

Поставити ємність на плиту і закип‘ятити, зменшити нагрівання й млоїти близько 30 хв, поки маса не розм’якшиться. Остудити впродовж 2 год, потім знову прогріти.

Збити занурювальним блендером на пюре і знову прогріти 3−5 хв на серед­ньому нагріванні. Щоб отримати мар­мелад на зиму, на цьому етапі всипати близько 10 г агар-агару і перемішати, прогріти 3 хв.

Розлити гарячий джем у простерилі­зовані гарячі банки, закрити гарячими кришками, дати охолонути і перенести на зберігання.

Джем смачний як самостійні ласощі і як доповнення до ароматної та рум’яної випічки.