Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яблучно-лимонний пиріг з кремом

Рецепт

Яблучно-лимонний пиріг з кремом
Яблучно-лимонний пиріг з кремом

Бісквіт: 2 яйця, 50 г цукру, 50 г борошна, 1 ст. ложка картопляного крохмалю.

Яблучна маса: 2 кг яблук, 50 г цукру, сік ½ лимона, близько 60 мл води, 2 лимонні желе, 500 мл окропу.

Збиті вершки: 500 мл холодних вершків для збивання, 2−3 ст. лож­ки цукрової пудри, 1 ч. ложка желатину + трохи води — за бажання, 100 г шоколаду.

Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з цу­кром на пухку масу. Дода­ти жовтки до білків і легко вимішати. Додати просія­не борошно, перемішати. Викласти бісквіт у форму 24/24 см. Випікати в духо­вці за температури 170°C (з конвекцією) 10−12 хв.

Яблука очистити від шкірки і насіння. Нарізати кубиками і скласти їх у ка­струлю. Додати воду, цукор і лимонний сік, тушкувати близько 10 хв, поки вони не розм’якшаться, але не розпадуться. Додати роз­чинене в окропі желе і за­лишити, щоб маса трохи охолонула і загусла.

На бісквіт викласти яблука, що загусли (за ба­жання бісквіт можна про­сочити). Поставити форму в холодильник для засти­гання.

Холодні вершки збити з цукровою пудрою. Якщо додаватимете желатин, за­лити його холодною водою і залишити для набухання. Желатин підігріти, щоб він став рідким, додати трохи збитих вершків — ретельно перемішати. Влити жела­тин у решту вершків і пе­ремішати. Яблука залити вершками. Перед подачею посипати пиріг натертим шоколадом.

Схожі новини