Передплата 2024 «Добра кухня»

Манник з яблуками

Рецепт

Манник з яблуками
Манник з яблуками

130 г борошна, 120 г цукру, 100 мл молока, 3 яйця, 3 ст. ложки манної крупи, 10 г розпушувача, дрібка солі, кориця — до смаку, 3 яблука, масло — для змащування форми.

Молоко та яйця мають бути кімнатної температури. Манну крупу висипати в піалу, вимішати з молоком, залишити на 20 хв, поки манка трохи не набрякне. У глибокій мисці збити міксером яйця з цу­кром, додати набряклу манку з молоком, збити до утворення пухкої маси.

Далі просіяти борошно із розпушу­вачем і додати дрібку солі. Розмішати ложкою. 2 яблука очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, нарізати тонки­ми скибочками і додати у тісто. Також до­дати корицю. Добре перемішати. Форму діам. 23−25 см змастити маслом, можна обсипати манкою, вилити тісто. Яблу­ко, що залишилося, розрізати, вирізати серцевину, але шкірку залишити. Наріза­ти його тонкими скибочками і розкласти на поверхні. Присипати корицею. Нагрі­ти духовку до 190°С і випікати манник 30−35 хв. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Коли готовий манник трохи охолоне, нарізати його на шматочки і по­давати до чаю, кави чи з молоком.

Схожі новини