Передплата 2025 «Добрий господар»

Овочеві шашлички на мангалі - яскравий смак літа!

Кабачок, баклажан, соковиті перці та помідори чері, замариновані в ароматному бальзамічному маринаді, — ідеальна страва для легкого пікніка. Спробуйте приготувати барвисті овочеві шашлички, які порадують вас і ваших близьких!

Шашлички з маринованих овочів
Шашлички з маринованих овочів

1 кабачок, 1 баклажан, 1 цибулина, по ½ зеленого, червоного і жовтого перцю, 14 помідорів чері.

Для маринаду: 3−4 зубчики часни­ку, 1 ст. ложка орегано, 3 ст. ложки бальзамічного оцту, 6 ст. ложок олії, сіль, перець.

Часник подрібнити, орегано посікти, додати олію, оцет, сіль і перець.

Овочі помити і нарізати досить вели­кими однаковими кубиками (помідори нарізати, якщо замість чері використо­вуєте більші сорти).

Зібрати шашлички на дерев’яні шпаж­ки, чергуючи овочі. Краще починати і за­кінчувати шматочком перцю (ще шма­точок покласти всередину). Викласти шашлички в миску або на тацю з борти­ками, залити маринадом. Залишити на пів години за кімнатної температури.

Обсмажувати на мангалі на се­редньому вогні, поки шашлички не підрум'яняться.