Овочеві шашлички на мангалі - яскравий смак літа!
Кабачок, баклажан, соковиті перці та помідори чері, замариновані в ароматному бальзамічному маринаді, — ідеальна страва для легкого пікніка. Спробуйте приготувати барвисті овочеві шашлички, які порадують вас і ваших близьких!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/492065/shashlyk.jpg)
1 кабачок, 1 баклажан, 1 цибулина, по ½ зеленого, червоного і жовтого перцю, 14 помідорів чері.
Для маринаду: 3−4 зубчики часнику, 1 ст. ложка орегано, 3 ст. ложки бальзамічного оцту, 6 ст. ложок олії, сіль, перець.
Часник подрібнити, орегано посікти, додати олію, оцет, сіль і перець.
Овочі помити і нарізати досить великими однаковими кубиками (помідори нарізати, якщо замість чері використовуєте більші сорти).
Зібрати шашлички на дерев’яні шпажки, чергуючи овочі. Краще починати і закінчувати шматочком перцю (ще шматочок покласти всередину). Викласти шашлички в миску або на тацю з бортиками, залити маринадом. Залишити на пів години за кімнатної температури.
Обсмажувати на мангалі на середньому вогні, поки шашлички не підрум'яняться.