Гавайська піца на пательні
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/486984/pitsa.jpg)
ДЛЯ ТІСТА:
- 250 г борошна
- 1 неповна ч. ложка цукру
- 2 г солі
- 3 г сухих дріжджів
- 125 мл води
- 10 мл олії
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 250 г консервованого кільцями ананаса
- 2 кульки по 125 г моцарели
- 120 г варено-копченого окосту або шинки
- оливкова олія — до смаку
- 200 мл томатного соусу для піци
- 1 гілочка зеленого базиліку
Тісто. З'єднати у глибокій мисці борошно, цукор, сіль та дріжджі.
Влити теплу воду і замісити тісто. Додати олію і ретельно вимісити. Залишити на 1 год у теплому місці.
Начинка. Ананас нарізати кубиками, моцарелу — кружальцями, окіст або шинку — невеликими скибочками.
Тісто для піци розділити навпіл, кожну частину розкачати на тонкий круглий коржик діам. 20 см. Залишити на 10 хв.
Поставити на середній вогонь пательню діам. 20 см і нагріти.
Змастити її невеликою кількістю оливкової олії. Викласти в неї коржик тіста і смажити, доки він не підрум'яниться знизу і не почне пухиритися на поверхні.
Перевернути коржик і змастити його половиною томатного соусу.
Зверху розкласти половину моцарели, ананасів та стегенця (шинку).
Смажити на середньому вогні близько 5 хв. Зняти піцу з вогню. Дати їй охолонути кілька хвилин. Так само приготувати другу піцу. Перед подачею на стіл прикрасити листочками базиліку.