Передплата 2024 ВЗ

Гавайська піца на пательні

Рецепт

Гавайська піца на пательні
Гавайська піца на пательні

ДЛЯ ТІСТА:

  • 250 г борошна
  • 1 неповна ч. ложка цукру
  • 2 г солі
  • 3 г сухих дріжджів
  • 125 мл води
  • 10 мл олії

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 250 г консервованого кільцями ананаса
  • 2 кульки по 125 г моцарели
  • 120 г варено-копченого окосту або шинки
  • оливкова олія — до смаку
  • 200 мл томатного соусу для піци
  • 1 гілочка зеленого базиліку

Тісто. З'єднати у глибокій мисці борошно, цукор, сіль та дріжджі.

Влити теплу воду і замісити тісто. Додати олію і ретельно вимісити. Залишити на 1 год у теплому місці.

Начинка. Ананас нарізати кубиками, моцарелу — кружальцями, окіст або шинку — невеликими скибочками.

Тісто для піци розділити навпіл, кожну частину розкачати на тонкий круглий коржик діам. 20 см. Залишити на 10 хв.

Поставити на середній вогонь пательню діам. 20 см і нагріти.

Змастити її невеликою кількістю оливкової олії. Викласти в неї коржик тіста і смажити, доки він не підрум'яниться знизу і не почне пухиритися на поверхні.

Перевернути коржик і змастити його половиною томатного соусу.

Зверху розкласти половину моцарели, ананасів та стегенця (шинку).

Смажити на середньому вогні близько 5 хв. Зняти піцу з вогню. Дати їй охолонути кілька хвилин. Так само приготувати другу піцу. Перед подачею на стіл прикрасити листочками базиліку.

Схожі новини