Передплата 2024 «Добра кухня»

Маківник з яблуками

Рецепт

Маківник з яблуками
Маківник з яблуками
  • 200 г борошна,
  • 1 склянка цу­крової пудри,
  • ½ пачки маргарину (спреду),
  • 5 яєць,
  • 8 ст. ложок манки,
  • ½ кг яблук,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • 50 г дрібних родзинок,
  • 2 ст. ложки по­дрібнених волоських горіхів,
  • 1 склян­ка маку.

Додатково: 2/3 склянки цукрової пудри, 1 ст. ложка соку лимона, 1−2 ст. ложки гарячої води, будь-які екзо­тичні фрукти, цукрова посипка.

Варений мак двічі змолоти. Марга­рин розтопити. Яблука натерти на грубій тертці. Яйця розтерти з цукром, додати мак і перемішати. Влити маргарин, до­дати розпушувач, манку, родзинки, го­ріхи, натерті яблука і все перемішати. Тісто перекласти у форму. Випікати за температури 160−1700С близько 50 хв.

Цукрову пудру розтерти з соком ли­мона і водою. Коли тісто охолоне, при­красити фруктами і полити глазур’ю.

Схожі новини