Маківник з яблуками
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/483541/makivnyk.jpg)
- 200 г борошна,
- 1 склянка цукрової пудри,
- ½ пачки маргарину (спреду),
- 5 яєць,
- 8 ст. ложок манки,
- ½ кг яблук,
- 1 ч. ложка розпушувача,
- 50 г дрібних родзинок,
- 2 ст. ложки подрібнених волоських горіхів,
- 1 склянка маку.
Додатково: 2/3 склянки цукрової пудри, 1 ст. ложка соку лимона, 1−2 ст. ложки гарячої води, будь-які екзотичні фрукти, цукрова посипка.
Варений мак двічі змолоти. Маргарин розтопити. Яблука натерти на грубій тертці. Яйця розтерти з цукром, додати мак і перемішати. Влити маргарин, додати розпушувач, манку, родзинки, горіхи, натерті яблука і все перемішати. Тісто перекласти у форму. Випікати за температури 160−1700С близько 50 хв.
Цукрову пудру розтерти з соком лимона і водою. Коли тісто охолоне, прикрасити фруктами і полити глазур’ю.