Плов зі свининою і салом
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/483536/plov-z-salom.jpg)
- 1 кг свинини,
- 100 г свинячого сала,
- 2 ріпчасті цибулини,
- 2 морквини,
- 2 склянки довгозернистого рису,
- 2 склянки гарячої води,
- спеції для плову — до смаку,
- 3 зубчики часнику,
- 50 мл олії,
- сіль — до смаку.
Товстостінну пательню, чавунну, розігріти. Свиняче сало нарізати шматочками і покласти у гарячу пательню. Витопити жир.
М’ясо нарізати на шматочки. Додати до сала і підрум'янити. За потреби долити рафіновану олію. Додати до м’яса посічену цибулю і обсмажити до карамельного кольору.
Очищену моркву нарізати соломкою або брусочками. Додати до м’яса. Готувати, поки морква не стане м’якою. Коли зирвак буде майже готовий, приправити спеціями для плову і сіллю, залити окропом і тушкувати 20 хв на мінімальному нагріванні, накривши кришкою.
Всипати промитий рис і розрівняти його. Залити окропом, щоб рідина покривала вміст пательні на 2 см. Варити без кришки до повного вбирання води.
Коли рис вбере воду, зібрати його гіркою. За периметром зробити проколи. У центрі розкласти у них очищені часникові зубчики. Накрити кришкою. Тушкувати ще 30 хв на найменшому нагріванні.
Вимкнути конфорку і дати постояти страві ще 15 хв. Готовий плов перемішати і розділити на порції.