Передплата 2024 «Добрий господар»

Плов зі свининою і салом

Рецепт

Плов зі свининою і салом
Плов зі свининою і салом
  • 1 кг свинини,
  • 100 г свинячого сала,
  • 2 ріпчасті цибулини,
  • 2 моркви­ни,
  • 2 склянки довгозернистого рису,
  • 2 склянки гарячої води,
  • спеції для плову — до смаку,
  • 3 зубчики часнику,
  • 50 мл олії,
  • сіль — до смаку.

Товстостінну пательню, чавунну, розі­гріти. Свиняче сало нарізати шматочка­ми і покласти у гарячу пательню. Вито­пити жир.

М’ясо нарізати на шматочки. Додати до сала і підрум'янити. За потреби до­лити рафіновану олію. Додати до м’яса посічену цибулю і обсмажити до кара­мельного кольору.

Очищену моркву нарізати соломкою або брусочками. Додати до м’яса. Готу­вати, поки морква не стане м’якою. Коли зирвак буде майже готовий, приправити спеціями для плову і сіллю, залити окро­пом і тушкувати 20 хв на мінімальному нагріванні, накривши кришкою.

Всипати промитий рис і розрівняти його. Залити окропом, щоб рідина по­кривала вміст пательні на 2 см. Варити без кришки до повного вбирання води.

Коли рис вбере воду, зібрати його гір­кою. За периметром зробити проколи. У центрі розкласти у них очищені часнико­ві зубчики. Накрити кришкою. Тушкувати ще 30 хв на найменшому нагріванні.

Вимкнути конфорку і дати постояти страві ще 15 хв. Готовий плов переміша­ти і розділити на порції.

Схожі новини