Передплата 2024 «Добра кухня»

«Перевірено. Дуже смачно. Величезне дякую»

Як жителі Глинянської ТГ допомагають нашим захисникам

Фото автора
Фото автора

Фраза про те, що кожен українець воює на своєму фронті, зараз актуальна в Україні, яка мужньо протистоїть ворогові, що вторгся на нашу землю. Допомагають наближати Перемогу й жителі Глинянської територіальної громади, що у Львівській області. Тут готують смачні страви, плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, виготовляють вітамінні суміші тощо.

Для захисників-одно­сельчан вже підготували черговий вантаж. Про це розповів міський голова Гли­нян Володимир Чорнопис. Воїни на передовій чекають на ці смаколики. Нещодавній ван­таж попрямував аж у Бахмут. Відповідь не забарилася. Хлоп­ці написали: «Перевірено. Дуже смачно. Величезне дякую».

У Куровицькому закладі за­гальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Миколи Лемика Глинянської міської ради Львів­ського району працювала «Фа­брика» різдвяного вареника". Її мета — виготовити і відправити нашим воїнам на схід України традиційні пироги. До процесу виготовлення вареників були залучені усі працівники.

Не відстають від своїх на­ставників і учні, що беруть ак­тивну участь у благодійних яр­марках на підтримку ЗСУ. До них ретельно готуються шко­лярі, батьки, вчителі - випіка­ють тістечка, пиріжки, пампуш­ки, кекси, пляцки. Кожен клас вирізняється своєю оригіналь­ністю, аби привернути увагу до своєї продукції. Торгівля жва­ва, адже кожен хоче долучити­ся до важливої справи. Зокре­ма, на ярмарку, що відбувся напередодні Дня ЗСУ, вдалось зібрати 16 тисяч 611 грн.

Сосиски у тісті

500 г борошна, 150 мл води, 100 мл молока, 80 г м’якого масла, 10 г сухих дріжджів, 50 г цукру, дріб­ка солі, 2 яйця, 20 сосисок, 2 жовтки — для змащування.

Молоко та воду змішати і злегка нагріти на плиті. Дода­ти ложку цукру, дріжджі і 3 ст. ложки борошна. Перемішати вінчиком, накрити рушником і залишити на 20 хв. Яйця збити міксером з сіллю та цукром на густу піну і додати в суміш.

Додати масло і всипати ре­шту борошна в суміш. Місити тісто, поки воно не липнутиме до рук. Готове тісто покласти в змащену олією миску, закри­ти плівкою і поставити в тепле місце на 40 хв.

Тісто розділити на дві части­ни. З кожної частини розкача­ти квадрат близько 40×40 см. Розділити тісто на смужки за­вширшки 3 см. Щільно загор­нути сосиску в смужку тіста. Ви­класти сосиски в тісті на деко, змастити тісто збитими жовтка­ми для блиску. Випікати в духо­вці за температури 180°С 20 хв.

Мелене печиво (на м’ясорубці)

1 кг борошна, 200 г цукру, 1 ч. ложка соди, 3 ст. лож­ки оцту, 9 ст. ложок холод­ної води, 400 мл олії, 50 г цукрової пудри — для поси­пання.

Борошно просіяти, додати цукор, погашену оцтом соду, холодну воду, олію.

Замісити туге тісто, поклас­ти в холодильник на 30 хв.

Виробляється печиво за до­помогою м’ясорубки. Є спе­ціальні формочки, які закла­дають у м’ясорубку. Коли перемолоти тісто, виходить гарне печиво з візерунками.

Випікати печиво за темпе­ратури 200°С 20 хв до рум’яної скоринки. Готове печиво поси­пати цукровою пудрою.

Схожі новини