«Перевірено. Дуже смачно. Величезне дякую»
Як жителі Глинянської ТГ допомагають нашим захисникам
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/483394/na-peredovu.jpg)
Фраза про те, що кожен українець воює на своєму фронті, зараз актуальна в Україні, яка мужньо протистоїть ворогові, що вторгся на нашу землю. Допомагають наближати Перемогу й жителі Глинянської територіальної громади, що у Львівській області. Тут готують смачні страви, плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, виготовляють вітамінні суміші тощо.
Для захисників-односельчан вже підготували черговий вантаж. Про це розповів міський голова Глинян Володимир Чорнопис. Воїни на передовій чекають на ці смаколики. Нещодавній вантаж попрямував аж у Бахмут. Відповідь не забарилася. Хлопці написали: «Перевірено. Дуже смачно. Величезне дякую».
У Куровицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Миколи Лемика Глинянської міської ради Львівського району працювала «Фабрика» різдвяного вареника". Її мета — виготовити і відправити нашим воїнам на схід України традиційні пироги. До процесу виготовлення вареників були залучені усі працівники.
Не відстають від своїх наставників і учні, що беруть активну участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ. До них ретельно готуються школярі, батьки, вчителі - випікають тістечка, пиріжки, пампушки, кекси, пляцки. Кожен клас вирізняється своєю оригінальністю, аби привернути увагу до своєї продукції. Торгівля жвава, адже кожен хоче долучитися до важливої справи. Зокрема, на ярмарку, що відбувся напередодні Дня ЗСУ, вдалось зібрати 16 тисяч 611 грн.
Сосиски у тісті
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/02/%D1%81%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%B2%20%D1%82%D1%96%D1%81%D1%82%D1%96.jpg)
500 г борошна, 150 мл води, 100 мл молока, 80 г м’якого масла, 10 г сухих дріжджів, 50 г цукру, дрібка солі, 2 яйця, 20 сосисок, 2 жовтки — для змащування.
Молоко та воду змішати і злегка нагріти на плиті. Додати ложку цукру, дріжджі і 3 ст. ложки борошна. Перемішати вінчиком, накрити рушником і залишити на 20 хв. Яйця збити міксером з сіллю та цукром на густу піну і додати в суміш.
Додати масло і всипати решту борошна в суміш. Місити тісто, поки воно не липнутиме до рук. Готове тісто покласти в змащену олією миску, закрити плівкою і поставити в тепле місце на 40 хв.
Тісто розділити на дві частини. З кожної частини розкачати квадрат близько 40×40 см. Розділити тісто на смужки завширшки 3 см. Щільно загорнути сосиску в смужку тіста. Викласти сосиски в тісті на деко, змастити тісто збитими жовтками для блиску. Випікати в духовці за температури 180°С 20 хв.
Мелене печиво (на м’ясорубці)
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/02/%D1%82%D1%96%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BA%D0%B0.jpg)
1 кг борошна, 200 г цукру, 1 ч. ложка соди, 3 ст. ложки оцту, 9 ст. ложок холодної води, 400 мл олії, 50 г цукрової пудри — для посипання.
Борошно просіяти, додати цукор, погашену оцтом соду, холодну воду, олію.
Замісити туге тісто, покласти в холодильник на 30 хв.
Виробляється печиво за допомогою м’ясорубки. Є спеціальні формочки, які закладають у м’ясорубку. Коли перемолоти тісто, виходить гарне печиво з візерунками.
Випікати печиво за температури 200°С 20 хв до рум’яної скоринки. Готове печиво посипати цукровою пудрою.