Секрети смачних пампухів
Щоб були пишними, золотистими, вбирали менше олії і не витікала начинка
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/481303/pampukhy.jpg)
- Формуючи пампушки, припудрювати борошном треба лише дошку, а зверху на тісті борошна не має бути. Далі тісто розкачати, накласти начинку на позначені кружальця, накрити другим пластом тіста, а потім склянкою вирізати пампушки. Важливо, щоб всередині пампуха, окрім начинки, не було борошна. Через нього пампушки можуть розстріскуватися у гарячій олії чи смальці.
- Треба, щоб усі вирізані пампушки добре виросли, вистоялися (не менше 15−20 хв), інакше вони надто інтенсивно ростимуть в олії, від чого можуть потріскати.
- Треба стежити, щоб сформовані пампушки не пересохли. Тому викладати їх на дошку подалі від батарей і протягів, накривати легкою серветкою.
- Перед опусканням в олію з пампухів треба здмухнути зайве борошно, бо воно підгорає на дні каструлі. Вона має бути з грубим дном та низькими боками. Олії слід наливати, щоб пампухи вільно плавали, а олія не витікала.
- Ідеальна температура для смаження пампухів — 180°С. Це можна перевірити за допомогою маленького кубика хліба: він має стати коричневого кольору за 40 секунд. Тоді пампушки, опущені в гарячу олію, не лежатимуть на дні, вбираючи її, а відразу спливуть на поверхню.
- Час смаження залежить від величини кульки, але приблизно 3−4 хв з кожного боку.
- Під час смаження пампухів каструлю можна накрити, потім відкрити, перевернути їх і вже не накривати. Тоді пампушки посередині матимуть білий обруч.
- Пампушки без начинки потрібно класти смажити тим боком, який завітрювався. А пампушки з начинкою спершу смажити тим боком, яким вони лежали на дошці.
- Вийняти пампухи, розкласти на паперові рушники, щоб стекла зайва олія, і ледь теплими посипати цукровою пудрою.
- Щоб пампухи не вбирали багато олії, до тіста і до ще холодної олії можна додати спирт або горілку.
- Краще додати цукру до тіста менше, ніж більше. Через надмірну кількість цукру тісто розтікається, пригоряє.