Секрети смачних пампухів

Щоб були пишними, золотистими, вбирали менше олії і не витікала начинка

Пампухи
Пампухи
  • Формуючи пампушки, припудрювати борош­ном треба лише дошку, а зверху на тісті борош­на не має бути. Далі тісто розкачати, накласти на­чинку на позначені кружальця, накрити другим пластом тіста, а потім склянкою вирізати пампуш­ки. Важливо, щоб всередині пампуха, окрім на­чинки, не було борошна. Через нього пампушки можуть розстріскуватися у гарячій олії чи смальці.
  • Треба, щоб усі вирізані пампушки добре ви­росли, вистоялися (не менше 15−20 хв), інакше вони надто інтенсивно ростимуть в олії, від чого можуть потріскати.
  • Треба стежити, щоб сформовані пампушки не пересохли. Тому викладати їх на дошку пода­лі від батарей і протягів, накривати легкою сер­веткою.
  • Перед опусканням в олію з пампухів треба здмухнути зайве борошно, бо воно підгорає на дні каструлі. Вона має бути з грубим дном та низьки­ми боками. Олії слід наливати, щоб пампухи віль­но плавали, а олія не витікала.
  • Ідеальна температура для смаження пампу­хів — 180°С. Це можна перевірити за допомогою маленького кубика хліба: він має стати коричне­вого кольору за 40 секунд. Тоді пампушки, опуще­ні в гарячу олію, не лежатимуть на дні, вбираючи її, а відразу спливуть на поверхню.
  • Час смаження залежить від величини кульки, але приблизно 3−4 хв з кожного боку.
  • Під час смаження пампухів каструлю можна на­крити, потім відкрити, перевернути їх і вже не на­кривати. Тоді пампушки посередині матимуть бі­лий обруч.
  • Пампушки без начинки потрібно класти сма­жити тим боком, який завітрювався. А пампушки з начинкою спершу смажити тим боком, яким вони лежали на дошці.
  • Вийняти пампухи, розкласти на паперові рушники, щоб стекла зайва олія, і ледь теплими посипати цукровою пудрою.
  • Щоб пампухи не вбирали багато олії, до тіс­та і до ще холодної олії можна додати спирт або горілку.
  • Краще додати цукру до тіста менше, ніж біль­ше. Через надмірну кількість цукру тісто розтіка­ється, пригоряє.