Передплата 2024 «Добрий господар»

Торт ананасовий

Рецепт від читачів «Доброї кухні»

Торт ананасовий
Торт ананасовий
  • 5 яєць
  • 5 ложок цукру
  • 5 ст. ложок борошна
  • 5 ст. ложок крохмалю
  • 1 пачечка порошку для печива
  • сироп — для просочення
  • 2−3 пачки сметани 20%
  • цукор — до смаку
  • 2−3 пачечки загущувача
  • 1 банка консервованих ананасів

Білки збити із цукром на стійку піну. Жовтки збити окремо і змішати із білковою масою, легко вимішуючи лопаткою. Всипати просіяні борошно і крохмаль, а також порошок до печива, легко вимішати зверху догори і вилити у форму. Спекти бісквіт і коли він охолоне, розрізати впоперек на 2−3 частини. Коржі просочити будь-яким сиропом (можна з банки з-під ананасів) з двох боків.

Охолоджену сметану збити з цукром і загущувачами.

Коржі змастити сметанним кремом, викласти на нього нарізаний шматочками ананас.

Верх та боки також змастити кремом і прикрасити за бажання.

Влітку можна використати сезонні ягоди.

Галина Дідик, м. Львів.

Схожі новини