Торт ананасовий
Рецепт від читачів «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/479571/tort.jpg)
- 5 яєць
- 5 ложок цукру
- 5 ст. ложок борошна
- 5 ст. ложок крохмалю
- 1 пачечка порошку для печива
- сироп — для просочення
- 2−3 пачки сметани 20%
- цукор — до смаку
- 2−3 пачечки загущувача
- 1 банка консервованих ананасів
Білки збити із цукром на стійку піну. Жовтки збити окремо і змішати із білковою масою, легко вимішуючи лопаткою. Всипати просіяні борошно і крохмаль, а також порошок до печива, легко вимішати зверху догори і вилити у форму. Спекти бісквіт і коли він охолоне, розрізати впоперек на 2−3 частини. Коржі просочити будь-яким сиропом (можна з банки з-під ананасів) з двох боків.
Охолоджену сметану збити з цукром і загущувачами.
Коржі змастити сметанним кремом, викласти на нього нарізаний шматочками ананас.
Верх та боки також змастити кремом і прикрасити за бажання.
Влітку можна використати сезонні ягоди.
Галина Дідик, м. Львів.