Передплата 2024 ВЗ

Мозок смажений

Рецепт від читачів «Доброї кухні»

Мозок смажений
Мозок смажений
  • 0,5 кг свинячого мозку
  • 100 г пшеничного борошна
  • 50 мл олії
  • сіль, чорний мелений перець — до смаку

Мозок промити у воді по черзі, тримаючи його у долонях. Відразу ж зняти з нього чорну плівку, але починати це робити з середини продукту, а не скраю, бо мозок може почати відриватися на шматочки. Посолити і поперчити.

На тарілку висипати борошно і акуратно обваляти в ньому очищений мозок.

На пательні розігріти олію і викласти в неї мозок, обсмажувати з одного боку близько 5−7 хв.

Утворюватиметься піна, не варто цього лякатися. Перевернути мозок на інший бік і обсмажити ще близько 5−7 хв, але вже накривши пательню кришкою, щоб мозок пропарився всередині.

Приготовлену страву викласти на тарілку, застелену паперовими серветками або рушниками, щоб позбутися зайвого жиру.

До столу смажений свинячий мозок подавати обов’язково із хлібом. За бажання можна додати свіжі овочі чи зелень.

Марія Барська, м. Львів.

Схожі новини